середа, 07 вересня 2016 12:07

Панди у природі перестали вимирати

Автор: batona.net
 

Великі панди у тваринному світі тепер не рідкість. Тварини почали активно розмножуватися. Тепер їх викреслили зі списку Червоної книги з приміткою "під загрозою" та перенесли у групу "у чутливому стані". Рішення затвердив Міжнародний союз охорони природи та природних ресурсів (WWF), який опікується червонокнижними звірами.

Про збільшення популяції великих панд у світі, а найбільше у Китаї, пише Російська служба ВВС.

"Китайці досягли великих успіхів у створенні нових заповідників, у яких можуть мешкати панди. Це чудовий приклад того, чого можна досягти, якщо влада займається охороною природи", - говорить віце-президент Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) Джинетт Хемлі.

Зменшення кількості великих панд у Китаї виникло у 80-тих роках минулого століття. На півдні та заході країни для розвитку сільського господарства проводили активну вирубку бамбуку. Через це ведмеді потерпали від голоду, адже на добу їм необхідно з'їсти від 12 до 38 кілограмів бамбуку. У останні роки китайські біологи почали відновлювати ліси та заселяти туди панд. Та збільшили популяцію тварин з 1200 до 2060, з яких 1864 — дорослі панди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єнот носить серце на спині

Автор: batona.net
 

У зоопарках Китаю великих панд розмножують шляхом штучного запліднення. Таким чином у першу неділю вересня у Атлантів народилися панди-близнюки. Проте природний спосіб розвитку тварин біологи називають більш прогресивним.

"Цей метод (штучного запліднення — прим.) дозволяє підстрахуватись. Проте не можна постійно тримати таких тварин у неволі", - зазначає завідувач списком вимираючих видів Червоної книги Крейг Хілтон-Тейлор.

Зараз ви читаєте новину «Панди у природі перестали вимирати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути