четвер, 15 листопада 2012 16:59

Пам'ятник кіровоградському двірнику виставили на продаж

Металеву скульптуру "Дворникъ", що стояла на центральній вулиці Кіровограда виставив на продаж автор скульптури. За півтораметрового металевого двірника просять 49 900 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австралійка робить реалістичні картини рослин і комах з хутра та шовку

Скульптуру встановили торік в квітні біля міського Головпоштамту, але через два місяці автор Сергій Слінкін демонтував пам'ятник. У повідомленні, розміщеному на сайті безплатних оголошень slando.ua йдеться, що пам'ятник, виготовлений із заліза, являє собою фігуру двірника зразка початку 20-го століття. Чоловік з мітлою, в кепці і фартуху зроблений з листів металу і гнутих металевих прутів. Вага близько 150 кілограм, висота 180 сантиметрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скульптор різьбить зі сторічного дерева скульптуру

"Демонтувати влітку пам'ятник мене попросив орендар землі. Там він мав поставити торгову точку. Я сам вивіз його до себе у майстерню. Зараз він стоїть у мене. Міська влада обіцяла підшукати нове місце для пам'ятника, але рік мовчить. Коли я його робив, витратив свої гроші, тому вирішив продати", - каже скульптор.

Залізна скульптура зображує двірника позаминулого століття. Одягнений двірник, в залізні шаровари, чоботи та фартух. На голові - традиційний картуз, а в руці - мітла.

Зараз ви читаєте новину «Пам'ятник кіровоградському двірнику виставили на продаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути