середа, 09 жовтня 2013 12:18

Озерний палац 1746 року побудували просто посеред озера Пічола
7

Фото: Фото: kulturologia.ru

Удайпур (штат Раджастхан ) - одне з найцікавіших індійських міст, оточене п'ятьма штучно створеними озерами, за що отримало неофіційну назву "Венеція Сходу". Його головна архітектурна пам'ятка - Озерний палац, відомий завдяки тому, що він побудований з білосніжного мармуру посеред озера Пічола.

Сьогодні Озерний палац - один з найрозкішніших готелів світу, побувати в якому - мрія будь-якого мандрівника. Палац був побудований за ініціативою Maharana Jagat Singh II, 62 наступника царської династії Мевар, у 1746 році на озері Пічола. Спочатку цей архітектурний шедевр носив ім'я Jan Niwas на честь засновника. Незважаючи на те, що озерний палац побудований на природному кам'яному фундаменті висотою у 4 акри, коли рівень води в озері піднімається, створюється ілюзія, що білосніжні стіни буквально стоять на воді.

Довгі роки палац належав династії Сінгх, проте у 1960-і рр. поступово став занепадати. Щоб запобігти його руйнуванню і знайти кошти на реставрацію будівлі, було вирішено обладнати тут готель. У 1971 році управління палацом перейшло у відомство компанії Taj Hotels Resorts and Palaces, було створено 75 додаткових номерів, крім тих, які вже були в будівлі.

Сьогодні Озерний палац може похвалитися тим, що історичний вигляд пам'ятки збережений повністю, в номерах можна побачити різьблені меблі червоного дерева, барвисті фрески, вироби з шовку. Прогулянка на човні до дверей готелю - своєрідний бонус відвідувачам, маленька подорож, яка налаштовує на романтичний лад. Незважаючи на те , що готель є одним з найдорожчих у країні, охочих тут відпочити - предостатньо, адже Озерний палац по праву входить в десятку кращих готелів світу.

Зараз ви читаєте новину «Озерний палац 1746 року побудували просто посеред озера Пічола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути