пʼятниця, 16 грудня 2011 10:38

Німці займаються спортом на стільцях
7

Фото: Фото: drunov.ru

Хокерн - це німецький винахід, який можна охарактеризувати як неординарний вид спорту. Він включає в себе відразу кілька елементів - сидіння, обертання, гімнастику, танець.

Назва походить від німецького слова "Hockern" - табуретки, оскільки невід'ємним атрибутом кожного учасника є спеціальний спортивний стілець (званий Sporthocker), на якому можна не тільки сидіти, а й виконувати з його допомогою різні ефектні трюки. Цей незвичайний спорт три роки тому придумали кілька молодих німецьких підприємців - керівників компанії "Salzig Sporthocker", яка й виробляє ці спортивні табурети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мілані їздять на велосипеді, обладнаному стільцем та столом

Незважаючи на спонтанність рухів, в хокерні є свої правила. Після кожної зв'язки трюків потрібно неодмінно сісти на стілець, інакше всі старання виявляться марними. Наприклад, типовий "хокерніст" спочатку б сів на свій табурет, потім підхопився з нього, покрутив його в повітрі, зробив стійку на руках і знову повернувся в сидячу позицію.

На сьогоднішній день придумано більше двохсот трюків зі спортивними стільцями, і їх число постійно зростає. Найбільш популярні з них полягають у тому, щоб покрутити стілець по підлозі, застрибнути на нього і балансувати на ньому; підкинути стілець в повітря і швидко сісти на нього там, де він приземлиться, або ж просто попросити партнера підкотити до вас стілець і сісти на нього, як тільки він наблизиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вінниці у стільці знайшли злиток золота (ФОТО)

Виконувати трюки можна як поодинці, так і синхронізованою командою. Кращих спортсменів називають Hockstars. Змагання з хокерну регулярно проводяться в нічних клубах Німеччини, і найпрестижнішим з них є Хоктоберфест.


Зараз ви читаєте новину «Німці займаються спортом на стільцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути