понеділок, 05 березня 2012 13:39

Найнебезпечніша гірська стежка стала популярною серед туристів-екстрималів
6

Фото: Фото: kulturologia.ru

Королівська стежка (El Caminito del Rey), яка по праву вважається однією з найбільш небезпечних у світі, знаходиться в ущелині на півдні Іспанії в районі села ?lora. Стежка була відкрита в 1921 році, і першим по ній пройшов іспанський король Альфонсо XIII. Сьогодні кожен бажаючий може пройти королівським шляхом, однак він уже не настільки безпечний, як був колись.

Будівництво пішохідної доріжки була розпочато в 1901 році, коли виникла необхідність налагодити сполучення між двома гідроелектростанціями, розташованими на водоспадах Paso і Gaitanejo. Через 90 років, колись безпечна стежка перетворилася на справжнє випробування для сміливців. Розташована вона на висоті 100 метрів над гірською річкою, ширина проходу не більше одного метра. Місцями стежка обривається, так як багато бетонні конструкції зруйновані за давністю років. Про таку розкіш, як перила, говорити не доводиться, вони зустрічаються епізодично і аж ніяк не в найбільш небезпечних місцях.

Це і робить Королівську стежку справжньою знахідкою для любителів екстриму: незважаючи на те, що протяжність стежки не більше трьох кілометрів, локальних перешкод на ній безліч. Без спеціального спорядження їхати сюди не варто.

У 2000 році Королівська стежка була офіційно закрита для туристів, оскільки сталося кілька нещасних випадків зі смертельним результатом. Однак і донині деякі туристи примудряються обійти заборони і пройти цей складний шлях. Місцева влада планує відремонтувати дорогу, на це вже виділено 8,3 мільйона євро.

Зараз ви читаєте новину «Найнебезпечніша гірська стежка стала популярною серед туристів-екстрималів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути