неділя, 16 червня 2013 17:42

На Прикарпатті 82-річний чоловік підкорив гірську річку на човні

Колишній військовий, а нині пенсіонер, з села Мишина Коломийського району Івано-Франківської області у 82 роки вперше підкорив гірську річку на надувному човні.

Стати у такому віці екстремалом Василя Ковацюка спонукало захоплення його молодшого сина Віктора та двох онуків.

45-річний ВікторКовацюк вже п'ять років очолює Всеукраїнську федерацію з рафтінгу. Внуки працюють інструкторами. Чоловіки із березня й до пізньої осені проводять увесь час на ріці Чорний Черемош. Організовують для спортсменів та туристів сплави.

"Чорний Черемош – одна із небагатьох річок у Європі, де ідеальні умови для рафтінгу. Тут є десяток порогів на трасі в 30 кілометрів, - розповідає Gazeta.ua Віктор Ковацюк.

Каже,боявся брати батька у таку подорож. Але той наполіг на своєму. Води не боїться- моржує на ріці Прут. А спортивне загартування залишилось від часів служби в армії.

Василь Іванович свого часу 30 років відслужив у ракетних військах.

Сплав розпочали у селі Дземброня й завершили через 40 хвилин у селі Івенці. Пройшли 20 кілометрів зі швидкістю 45 км/год.

"Знайшли для тата необхідне обмундирування, провели інструктаж. Ніби усе гаразд. Весло тримає правильно, серце здорове, але ми забули "маленьку" деталь: триматися у рафті потрібно ногами, а у батька вони болять. Тому двічі на крутих поворотах я його силою втримував у човні", - ділиться спортсмен.

Василь Ковацюк після екстріму гірською бурхливою річкою почувається добре. Каже, було страшно, але обов'язково повторить сплав ще раз, щоб потрапити у Книгу рекордів України, як найстаріший спортсмен.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті 82-річний чоловік підкорив гірську річку на човні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути