понеділок, 25 травня 2015 19:24

Levi's показав найстаріші джинси у світі
2

Компанія Levi Strauss & Co відзначила випуск своєї першої моделі джинсів 501. Так само бренд показав найстаріші збережені джинси. Не виключено, що єдині, що залишилися в світі штани з джинсу, вироблені 135 років тому.

Як повідомляється в корпоративному блозі компанії, джинси моделі New Nevada jeans будуть поміщені в музей Levi Strauss & Co. Крім слідів зносу і невеликих дірок тканина джинсів практично повністю збереглася, незважаючи на більш ніж столітній вік.

За словами президента Levi's Джеймса Керлі, знахідка стала незаперечним доказом якості джинсів компанії. Джинси моделі New Nevada з'явилися за 10 років до початку виробництва легендарних 501-х і в levi's вважаються чимось на зразок артефакту, прародичем сучасних джинсів. Передбачається, що New Nevada jeans носили шахтарі: модель, що збереглася, була виявлена якраз неподалік від шахтарського містечка в штаті Невада.

У Levi's зазначили, що на заклепках джинсів вибита дата: 20 травня 1873 року. Патент на виробництво New Nevada jeans, за інформацією компанії, закінчився в 1890 році і більше не продовжувався. Виготовлені джинси з матеріалу фабрики Amoskeag в Нью-Гемпширі, пофарбовані натуральним рослинним барвником і пошиті в цеху Levi's в Сан-Франциско.

Зараз ви читаєте новину «Levi's показав найстаріші джинси у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути