пʼятниця, 10 травня 2013 14:08

Колесо огляду у Львові підсвітять різними кольорами так, що його буде видно із центру міста
6

Фото: Фото: Ігор ХОМИЧ

У Львові відкрили 21 сезон атракціонів у парку ім. Б. Хмельницького. Цьогоріч постійно працює 16 атракціонів. Усі пройшли техогляд. Найдорожчий - "Автопарк". Три хвилини катання на машинках коштує 14 грн. Ціни на атракціони не піднімають кілька років. Атракціони усі старі - їм більше 10-15 років. Але зі Львова та районів на вихідні у парк приїжджають батьки з дітьми та молодь.

Дворічний хлопчик у синьому замшевому костюмі тягне за руку маму до атракціону "Сонечко". Білява жінка підхоплює дитину на руки, дає касиру 5 грн. Хлопчика саджає у вагончик у формі зайчика. Спереду сидять ще троє діток такого ж віку. Три хвилині міні-поїзд рухається по колу. Діти посміхаються, махають руками батькам.

"Я впевнена у атракціонах, бо це стаціонарний парк, є директор, усі перевірки проходять. А в ті каруселі, що біля оперного чи торгових центрів я б ніколи дитину не посадила. Небезпечно", - каже мама дитини Анастасія.

"На вихідних дуже багато відвідувачів, приїжджають навіть із навколишніх сіл із дітками, - дорослі та молодь полюбляють "Колесо огляду", "Вихор", "Орбіту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До каліфорнійського Діснейленду можна потрапити безкоштовно

Екстримали йдуть на "Сюрприз". Цілими родинами катаються на гірках в паравозику, для малюків є чотири-п'ять безпечних атракціонів", - каже директор парку Олег Мазяр.

Колесо огляду цьогоріч планують підсвітити, аби його було видно із центру міста.

"Хочемо, щоб світилося достатньо яскраво, бо, якщо з міста буде видно лише пляму, то немає сенсу цього робити. Будемо експериментувати – освітлювати частину і дивитися, як виглядає. Підсвітку плануємо зробити кольоровою, але перед тим, як виконувати будь-які роботи, дирекція парку радитиметься з мешканцями будинків, які розміщені поруч з атракціоном, щоб підсвітка не заважала людям спати ", – розповів Олег Мазяр.

"Колесо огляду" у Львові встановили 1989 року. Це один із найстаріших подібних атракціонів в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Колесо огляду у Львові підсвітять різними кольорами так, що його буде видно із центру міста ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути