четвер, 24 жовтня 2013 13:17

Картини, скульптури та сімейні фотографії Сальвадора Далі - дивовижний будинок художника в Порт-Льїгате
44

Будинок- музей Сальвадора Далі розташований у Порт-Льгаїті, рибальському селищі  в районі мису Кап де Креус. Це було єдине власне житло художника. У 1930 році він придбав його, коли повернувся з Парижа. Спочатку воно являло собою невелику рибальську хатину, де рибалки зберігали свої снасті. На той період це була стара халупа на 22 квадратних метра.

Надалі впродовж 40 років Далі і Гала (дружина Далі) купували сусідні халупки, реставрували їх і з'єднували в єдину споруду. Таким чином в бухті порт Лигат з'явилася майстерня, де автор створив більшу частину своїх знаменитих творів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Намальована хостес і величезні люстри - вишуканий готель у Майамі

Сальвадор жив у своєму рукотворному притулку аж до 1982 році. Після смерті його дружини, яка впродовж майже всього свого життя була музою автора, він назавжди залишає будинок і більше туди не повертається. Після смерті Сальвадора Далі тут було відкрито перший музей Далі в Іспанії.

Сьогодні кожному бажаючому надається можливість відвідати будинок Далі, в якому він жив ??і творив. Обстановка в музеї практично не змінилася, весь інтер'єр залишився таким же, як за життя художника. Як і тоді, перед поглядами відвідувачів постають картини Далі, його скульптури та сімейні фотографії.

Зараз ви читаєте новину «Картини, скульптури та сімейні фотографії Сальвадора Далі - дивовижний будинок художника в Порт-Льїгате». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути