понеділок, 03 грудня 2012 11:36

Єменський палац Дар аль Хайяр збудували на верхівці вузької скелі
6

Фото: Фото: kulturologia.ru

Однією з головних визначних пам'яток Ємену є Дар аль Хайяр - це замок, розташований на скелі, зображення якого служить візитною карткою держави, адже за своєю красою він не поступається багатьом архітектурним шедеврам світу.

На території Ємену розташовуються декілька пам'яток, які входять до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Серед них - стародавні міста Шибам і Забід, а також екзотичний острів-заповідник Сокотра. Незважаючи на те, що значення архітектурного пам'ятника Дар аль Хайяр трохи скромніше, туристи можуть прийняти його за казковий міраж, оскільки побудований замок у самому серці пустелі Ваді на верхівці вузької скелі, завдяки чому він ніби ширяє вуповітрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На цілющому острові Сокотра лікуються від венеричних хвороб

Довгі роки в Ємені не було ні царів, ні президентів. Лише у 1999 році вперше був обраний голова держави, а до цього країною керував духовний лідер - імам. Незвичайний палац був побудований імамом Яхья в 1930-і роки, він проектувався як літня резиденція релігійного лідера. Яхья був убитий в 1948 році, а Дар аль Хайяр через роки був відреставрований, і в ньому був обладнаний п'ятиповерховий музей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До блакитного міста Шефшауен 500 років не міг зайти жоден християнин

У замку безліч кімнат, серед яких є декілька конференц-залів, які використовувалися імамом для зустрічей з високопоставленими особами, окремі "жіночі" кімнати, складські приміщення. Крім того, тут передбачені системи для охолодження води і навіть є колодязь, що особливо важливо в пустелі.

Зараз ви читаєте новину «Єменський палац Дар аль Хайяр збудували на верхівці вузької скелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути