четвер, 15 вересня 2011 10:56

Хірурги пересадили чоловіку палець ноги замість відрізаного пальця руки

29-річний Джеймс Бірн випадково відрізав собі великий палець на руці. Хірурги вирішили проблему незвичайним чином. Вони пересадили туди великий палець ноги, пише The Daily Mail.

Зробити таку операцію довелось після того, як спроби пришити відрізаний палець не закінчились успіхом. Відрізаний палець ніяк не хотів відновлюватись. В якийсь момент у справу втрутились навіть п'явки. Чоловік, який працював укладальником асфальту, не міг користуватись лівою рукою, і це загрожувало йому звільненням.

Ідея пересадити палець лівої ноги прийшла в голову Брістольському пластичному хірургові з госпіталю Френчей, Умразу Кхан. Доктору Кхан довелося керувати двома групами хірургів і анестетиків. Одна група працювала з ногою, а інша - з рукою паралельно. Усього на пересадку було витрачено вісім годин.

Медики з'єднали кістки, нерви, артерії, сухожилля та шкіру пальця ноги з рукою. За словами медиків, чоловікові доведеться звикати до життя без пальця ноги, так як це вплине на його рівновагу, проте в майбутньому він зможе бігати й ходити нормально.

Зараз ви читаєте новину «Хірурги пересадили чоловіку палець ноги замість відрізаного пальця руки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути