пʼятниця, 02 грудня 2011 12:15

Гола корейська художниця заснула поруч зі свинями

У четвер, 1 грудня відкрився найбільший і найпрестижніший художній ярмарок в США, "Арт-Базель Майамі-Біч". Цього року в ньому візьмуть участь 260 галерей з Північної Америки, Європи, Латинської Америки, Азії та Африки, які представлять роботи понад двох тисяч художників.

"Арт-Базель Майамі-Біч" проводиться в десятий раз і триватиме до 4 грудня.

В рамках ярмарку відбулася презентація арт-інсталяції художниці Міру Кім під назвою "Я як свині, свині як я (104 години)". Дівчина лежить за склом на сіні поруч з двома сплячими свинями.

Міру Кім - молода американо-корейська художниця, яка живе у Нью-Йорку. У своїх проектах Міру Кім вивчає схожість між людиною і свинею.

У своєму попередньому проекті "Я свиня, значить, я існую" Міру Кім знялася зі свинями в їхніх загонах на промислових свинофермах. Художниця каже, що ще відтоді, як вона була студенткою медичного коледжу, свині її просто чарували. На уроках анатомії їй часто доводилося препарувати свинячі ембріони, і вона була просто шокована тим, наскільки деякі системи цієї тварини близькі до людських.

Міру Кім каже, що спочатку зніматися разом зі свинями було просто страшно. Іноді свині раптом починали шуміти і хвилюватися, і тоді художниці доводилося рятуватися із загону втечею. За час цієї роботи її кілька разів досить сильно кусали, але, на щастя, далі синців справа не зайшла. Зуби і щелепи у свиней дуже потужні, і вони легко можуть розтерзати дорослу людини, якщо захочуть.

На початку роботи Міру Кім сильно ніяковіла в свинячих загонах. Але незабаром вона навчилася краще розуміти настрій свиней, і працювати стало набагато легше. Ще одну серйозну складність в роботі представляли собою нечистоти. У загонах були обладнані решітки, проходячи через які гній поступово накопичувався під підлогою і потім віддалявся, але, все одно, вся підлога була вкрита засохлими корками, які видавали нестерпний запах. Міру Кім каже, що не раз бачила, як свині самі намагалися виштовхати гній зі свого загону.

Зараз ви читаєте новину «Гола корейська художниця заснула поруч зі свинями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути