вівторок, 27 квітня 2010 19:47

Фільми для дорослих спричиняють дитячий алкоголізм

Фільми для дорослих спричиняють дитячий алкоголізм

Діти, які дивляться фільми категорії "тільки для дорослих", раніше починають пити, палити і займатися сексом. Психологи вважають, що до трьох років дитині взагалі шкідливо дивитися телевізор - під заборону потрапляють навіть мультики чи програми для малюків.

Вчені з Дартмурского коледжу, США, провели дослідження серед 3600 учнів однієї із середніх шкіл Нової Англії. Їх цікавило питання: чи є взаємозв"язок між віком, в якому діти починають дивитися фільми "16+", і тягою до алкоголю.

Під час першого інтерв"ю дослідники розділили учнів на три групи: тих, кому батьки не дозволяють дивитися фільми для дорослих, кому дозволяють іноді й у кого в родині дорослі не цікавляться цим питанням. Через два роки виявилося, що серед дітей з першої групи почали пити тільки 3%, в другій - 19%, в третій ця цифра досягла 25%. Серед учнів з третьої групи виявилася також більше і тих, хто крім алкоголю почав вживати наркотики і курити.

Часта проблема, з якою малюки потрапляють до психолога, - невміння правильно висловлювати роздратування, яке накопичилося всередині. Дивлячись на агресію в кіно, дитина підсвідомо приєднується до того, що відбувається на екрані, і їй стає легше на душі. Але діти молодші 11 років сприймають усе, що відбувається на екрані, не так, як дорослі, а буквально.

Якщо дитина дивиться фільм, в якому поєднані негативні вчинки героя і його душевні муки з цього приводу, то друге просто пройде повз його свідомість. Діти розуміють і копіюють вчинки.

"Дітям після 10-12 років можна дозовано дозволяти дивитися жахи, - говорить психіатр Світлана Мінська. - У цьому віці дитина вже вміє відрізняти те, що відбувається на екрані від реальності. Лякаючись, вона може програвати свої страхи. Але якщо дитина дивиться жахи занадто часто, батькам варто замислитися. Це може бути ознакою того, що дитину щось сильно турбує і вона не може впоратися з внутрішніми проблемами ".

Чи можна дітям дивитися еротичні сцени чи ні - питання, на яке фахівці не можуть відповісти однозначно. Фривольні жарти, відвертий одяг, сексуальні натяки є навіть у дитячих фільмах, а повністю захистити дитину від телевізора і кіно означає зробити її аутсайдером серед однолітків. Але занадто рання еротизація може призвести до того, що дитина не навчиться відрізняти романтику від еротики.

Infox.ru

Зараз ви читаєте новину «Фільми для дорослих спричиняють дитячий алкоголізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути