середа, 28 вересня 2011 11:39

Британський канал переплутав кадри комп'ютерної гри з кадрами бойових дій

Британський канал переплутав кадри комп'ютерної гри з кадрами бойових дій

Британський телеканал ITV опинився в центрі міжнародного скандалу й був змушений офіційно просити вибачення за своїх співробітників, які не відрізнили реальність від віртуальності. У фільмі, який транслювався в ефірі каналу в ніч на вівторок, і розповідав про зв'язки Ірландської Республіканської Армії (ІРА) з лівійським полковником Муамаром Каддафі, документалісти використали кадри з комп'ютерної гри, які й повинні були підтверджувати цей зв'язок.

Глядачам був показаний момент знищення в повітрі вертольота британських ВПС солдатом ІРА зі зброї, яку привезли з Лівії. У цей час голос за кадром пояснював, що те, що відбувається на екрані сталось 1988 року в графстві Арма.

Відразу після ефіру фільму з'ясувалось, що "документальні кадри" того, як збивали вертоліт, були взяті з комп'ютерної гри "Арма II", випущеної два роки тому розробником Bohemia Interactive Studios.

Події гри розгортаються під час громадянської війни, яка відбувається на території пострадянської вигаданої держави Чернарусь. У ній конфліктують прихильники західної демократії, місцевої влади й комуністичного руху "Червона Зірка".

Геймери відразу визначили, хто саме збив британський вертоліт на кадрах "документального" фільму, показаного по ITV.

А виконавчий директор Bohemia Interactive Марек Шпанель з надзвичайним подивом зауважив, що не міг і припустити, що хтось переплутає кадри комп'ютерної гри з реальними бойовими діями, повідомляє The Sun.

Утім, варто зазначити, що в грі "Арма II" дуже велика ставка зроблена на реалізм і, зокрема, балістика передана виключно достовірно.


Зараз ви читаєте новину «Британський канал переплутав кадри комп'ютерної гри з кадрами бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути