вівторок, 17 квітня 2012 18:04

Японський пенсіонер протягом 20 років живе на безлюдному острові

76-річний японець вирішив другу половину свого життя прожити у повному усамітненні на острові Сотобанарі. Майже одразу по переїзді сюди він також відмовився від одягу.

Масафумі Нагасакі оселився на острові на захід від Окінави, живе тут уже 20 років і не збирається повертатися додому.

"Хтось вважає нормальним померти у лікарні або у родинному колі. Я вирішив обрати природу. Хіба можна вигадати щось краще?" - коментує Нагасакі.

Раніше Масафумі носив одяг, бо почувався незручно, коли біля острова проходили кораблі. Тепер він вдягається лише кілька разів на місяць, коли іде до найближчого села за грошима або їжею. Гроші чоловікові надсилає його брат. Вмивається та голиться Нагасакі у дощовій воді.

"Ходити голим серед людей - може й ненормально, але, тут - на острові - це, щонайменше природно: як уніформа. Коли тут вдягаєшся - почуваєш себе диваком."

Перед тим як покинути звичний спосіб життя, він працював фотографом у індустрії розваг. Коли вийшов на пенсію - захотів піти якнайдалі від всього цього.

"Я не роблю того, що мені диктує суспільство, я слідую законам природи. Ми не можемо перемогти природу, тому єдине що ми можемо - це повністю їй підкоритися. Це я зрозумів майже одразу, як приїхав. Може тому мені тут так добре", - ділиться Нагасакі.

Зараз ви читаєте новину «Японський пенсіонер протягом 20 років живе на безлюдному острові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути