середа, 01 липня 2015 18:55

Як насправді виглядали стиляги: історія першої радянської субкультури
18

Стиляги-антирадянщики на агітках радянського часу. Стиляги відрізнялися навмисною аполітичністю, цинізмом в судженнях, байдужістю до норм радянської моралі, носили яскравий, іноді безглуздий одяг і проявляли особливий інтерес до західної музики і танців. Серед цих молодих людей було досить багато дітей партійних працівників і чиновників різного рангу.
Твіст на картоні: бережемо шузи.
Трибуна танцям не перешкода. Назву субкультура отримала від слова «стильний», і у них дійсно був свій стиль. Юнаки зазвичай носили вузькі брюки, піджаки з широкими плечима, гавайські сорочки, краватки кричущих кольорів і парасольки-тростини. У взутті найбільшим шиком вважалися черевики на товстій каучуковій підошві.
Стильний вигляд - наше все. Дівчата носили сильно приталені сукні в американському стилі, вузькі спідниці по коліно і брючні костюми.
Майже американські модниці. Зачіски у стиляг також були незвичайні: хлопці робили зачіску «кок», збиваючи волосся на голові, а дівчата носили високі зачіски або завивали пасма, укладаючи їх навколо голови. Обов'язковою в макіяжі дівчат була яскраво-червона помада, що викликало у свідомих представників громадськості різко негативну реакцію.

У 1950-ті роки СРСР був відділений практично від усього світу "залізною завісою". У країні було заборонено практично все, пов'язане з Заходом: одяг, журнали, музика та інше. Саме в той час з'явився суспільний феномен — молодіжна субкультура, яка отримала назву "стиляги".

Історію цього явища в Радянському Союзі дивіться у нашій галереї.

Зараз ви читаєте новину «Як насправді виглядали стиляги: історія першої радянської субкультури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути