Ексклюзиви
четвер, 19 грудня 2013 12:44

У Львові відкрили найбільший в країні Різдвяний Ярмарок
7

Фото: Фото: Ольга Швед

У центрі Львова відкрили п'ятий щорічний Різдвяний Ярмарок. На проспекті Свободи та площі Ринок встановили та прикрасили понад 140 дерев'яних будиночків. Ювілейний ярмарок - найбільший за усі роки, і працюватиме понад місяць. На відвідувачів чекають концерти, етновечірки просто неба та різноманітні народні забави. Окрім того, кожен охочий може скуштувати різних смаколиків, пампушків, меду, глінтвейну, вареників та гарячого шоколаду. А 19 грудня на свято Миколая в центрі Львова урочисто запалять святкову ялинку.

"Міські святкові ярмарки – це давня європейська традиція. Найстаріший у Європі ярмарок проводять у Дрездені. Різдвяні ярмарки організовують у Кракові, Празі, Відні. За їхніми зразками проводять ярмарок у Львові. Для львів'ян, і для гостей з України та з-за кордону, це вже традиційний символ різдвяних святкувань у Львові. Тут можна буде посмакувати різноманітними стравами національних кухонь, придбати подарунки для близьких і друзів. Також ми готуємо святкову розважальну програму. Ми особливо зосереджуємо увагу на благодійній кампанії для потребуючих діток", - розповідає співорганізатор п'ятого Різдвяного Ярмарку у Львові Ольга Гренюх.

На території Різдвяного Ярмарку постійно діють три сектори: сувенірна панорама із виставкою-продажем виробів від народних майстрів, сувенірів ручної роботи, прикрас та аксесуарів, гастрономічний сектор, який представлятиме страви різних національних кухонь та "Територія різдвяного настрою" зі святковою програмою для усієї родини.

7 січня Різдвяний Ярмарок запросить на Фестиваль вертепів, а 8 січня на ярмарку відбудеться другий день фестивалю "Спалах різдвяної звізди". Через місто пройде хода звіздарів з різних міст, яка фінішуватиме на сцені Різдвяного ярмарку.

У будні дні ярмарок працює з 12 до 22 години, а у вихідні із 11 до 23 години. Минулого року львівський Різдвяний Ярмарок відвідало понад 1 млн гостей. Найбільше людей приїхало зі Східної України, Росії, Білорусії, також з Польщі та Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили найбільший в країні Різдвяний Ярмарок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути