Ексклюзиви
середа, 18 грудня 2013 13:30

У Львові відкрили традиційну різдвяну виставку півсотні митців
11

Фото: Фото: Ольга Швед

17 грудня у львівській галереї "Зелена канапа" відкрили сьому традиційну групову "Різдвяну виставку". Близько півсотні митців зі Львова, Ужгорода, Києва та з-за кордону представили роботи на новорічну та різдвяну тематику. На виставці є графіка, живопис, кераміка, вітраж, текстиль, іконопис та інше, відомих митців та початківців, у різних стилях та жанрах.

Львівська художниця Олена Каменецька-Остапчук малює картини із "дитячими враженнями".

"Моя картина про новорічну львівську площу Ринок виглядає святковою, можливо саме завдяки різнокольоровим вогникам у кутку роботи. Я хотіла передати дитяче враження від свят. Для дитини свята це - різнокольорові вогники, подарунки і ялинки", - каже художниця.

Усі твори запрошених до участі митці спеціально створили цього року. Єдина умова - має бути тема новорічних свят. Тому на виставці є і картини із зимовими мотивами і святкові подарунки: світильники, ляльки та кераміка.

"Обожнюю цикл різдвяних виставок у галереї. Щороку мої улюблені художники - Юрко Кох, Анна Атоян, Соломія Ковтун представляють чудові і оригінальні роботи на святкову тематику. Дуже вразила лялька-магодза у зимовому вбранні від Інни Івасюк. Кожного року ці виставки створюють новорічний настрій ще за два тижні до свят", - каже відвідувачка виставки львів'янка Олена Папроцька.

Різдвяна виставка триватиме у галереї "Зелена канапа" до 12 січня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили традиційну різдвяну виставку півсотні митців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі