Ексклюзиви
вівторок, 29 березня 2016 06:30

Іонізатори не вмикають при ракових хворобах

Автор: ФОТО З САЙТА www.mirzdorovia.com.ua
  Китайський іонізатор ”Зенет” працює на невеликих площах — в авто, туалеті, коморі. Має резервуар для ароматичних олій. Живиться від чотирьох пальчикових батарейок. У комплекті продають перехідник для живлення від автопідкурювача, тримач із липучкою
Китайський іонізатор ”Зенет” працює на невеликих площах — в авто, туалеті, коморі. Має резервуар для ароматичних олій. Живиться від чотирьох пальчикових батарейок. У комплекті продають перехідник для живлення від автопідкурювача, тримач із липучкою

— На моїй кухні завжди стояв неприємний запах. Боролася з ним освіжувачами повітря, відкривала вікна. Але нічого не допомагало, — розповідає 33-річна Марина Максименюк із Вінниці. — Новонароджена донька вночі дуже сопла й задихалася. Я боялася, що захворіє на алергію.

Жінка купила іонізатор повітря за 1200 грн. Обрала модель із функцією зволоження. Пристрій повісила на кухні.

— Зник навіть запах мийного засобу. За місяць дитина почала дихати легше, перестала прокидатися вночі. Заходжу в кімнату, а повітря — чистіше, ніж на вулиці, — каже Марина.

Іонізатори заряджають молекули повітря частинками іонів. Після цього виділяється озон. Повітря стає, як після дощу.

Найдешевші пристрої коштують 380 грн. Вони вбивають бактерії. Багато моделей розраховані на ароматизацію. Є резервуар для ефірних олій. Іонізатори вартістю понад 1 тис. грн зволожують повітря, мають ємність для води.

— Такі потрібні у приміщеннях із сухим повітрям. Особливо, де працюють обігрівачі й комп'ютери, — розповідає продавець він­ницького магазину побутової техніки 27-річний Ігор ­Москаленко. — Такий тип іонізаторів купують найчастіше. У цих приладах встановлені пилозбірники. Можна використовувати цілодобово. Останнім часом стали популярні очищувачі повітря від тютюнового диму. Нерідко купують іонізатори для холодильника. Завдяки ним довше зберігаються продукти. Пристрої знищують молекули, що призводять до псування їжі.

Компактні очищувачі повітря живляться від чотирьох пальчикових батарейок. Автомобільні — від підкурювача.

Купуючи іонізатор, враховують площу приміщення, де працюватиме. Найдешевші компактні пристрої беруть для невеликих приміщень — ванних, салонів авто чи холодильників. Якщо поставити їх у більші кімнати, ефект не буде помітний.

— Також варто враховувати принцип роботи пристрою. Для машини вистачить звичайного із технологією іонного вітру. Він пило­збірний, — радить Москаленко.

Для великої кімнати обирають ­іонізатор із функцією зволоження.

— Якщо брати іонізатор без зволожувача, доведеться частіше робити вологе прибирання. Частинки пилу осідатимуть на підлогу. Зі зволожувачем ця проблема виникатиме рідше, — каже продавець магазину 30-річний Віктор Чмерковський. — Як вмикаєте іонізатор уперше, в кімнаті не повинно бути людей. У цей час частинки пилу інтенсивно осідатимуть. Також не можна вмикати в домі, де є застуджені або хворі на рак. Пристрій дає профілактику проти цієї недуги. Коли вмикають при вже хворих, ракові клітини швидше ростуть.

1000 гривень коштує озонування квартири на 50 "квадратів". Фірми, що цим займаються, використовують промислову техніку. Працюють у кілька етапів, переважно вночі. Після озонування зникає запах тварин, тютюну й сирості. Радять озонувати орендовані квартири перед заїздом і власні — раз на квартал.

Сильні запахи усуває промисловий озонатор

Для дезінфекції приміщень використовують озонатори. Ці пристрої виробляють озон. Його молекули окислюють молекули кисню. Після цього зникають бактерії.

Домашні озонатори коштують від 750 грн.

— Іонізатори призначені для щоденної підтримки свіжого повітря. А озонатори — для дезінфекції, швидкого позбавлення від неприємних запахів. Також ці пристрої знищують мікроби, як хтось у сім'ї застудився. Часто озонують житло перед народженням дітей, — говорить 34-річний Сергій Лавринюк із компанії "Деодор", що усуває неприємні запахи. — Потужність озонаторів залежить від виробленого озону за годину. Домашні виробляють 0,1–0,15 грама озону за цей час. Промислові — 20–40 грамів. Запахи після пожежі чи затоплення неможливо усунути побутовим озонатором. Для цього потрібен промисловий. Він виробляє більше озону. Має вентилятор, що розпилює його. Таким пристроєм можна усунути запах поту в роздягальнях тренажерних залів або трупний запах.

Щоб у помешканні не було мікробів, його обробляють озонатором раз на три-чотири місяці.

— Під час роботи озонатора у приміщенні не повинно бути людей. Бо озон шкодить слизовим оболонкам та щипає очі. Після озонування з'являється запах, як після грози.

Соляну лампу ставлять у спальні

У магазинах соляні лампи коштують від 200 грн. Складаються із плафона — глиби солі, та патрона з лампочкою. Від тепла лампочки сіль нагрівається і виділяє позитивні й негативні іони. Вони вбивають мікроби, очищують повітря.

— Лампа дає приблизно такий же ефект, як прогулянки біля моря чи відпочинок у соляній печері. Вона корисна для астматиків і людей, які часто застуджуються, — говорить 32-річний Олександр Карась, продавець столичного магазину "Ашан". — Порівняно з іонізаторами лампа діє не так інтенсивно. Однак це — природніший спосіб позбутися шкідливих бактерій. До пристрою потрібно пристосовуватися п'ять днів. Щодня вмикати його на 20–25 хвилин. Потім — на дві години. Не варто вкручувати в нього сучасну енергозберігаючу лампочку. Вона не даватиме стільки тепла, як звичайна. Тому сіль не нагріватиметься до потрібної температури. Також не можна тримати лампу на балконі, кухні й у ванній кімнаті. Через підвищену вологість повітря пристрій не даватиме потрібного ефекту. Найкраще лампу ставити у спальні, вмикати її перед сном.

Лампу обирають за вагою. Що вона важча, то на більшу площу розрахована.

– 3-кілограмову лампу беруть для приміщення на 10–12 "квадратів". Якщо кімната має понад 15 метрів, купують лампу на 5–6 кілограмів.

Зараз ви читаєте новину «Іонізатори не вмикають при ракових хворобах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути