пʼятниця, 22 липня 2016 07:50

"Затягували час. Ждали, поки алкоголь із крові вивітриться"
3

Двоюрідних сестер Марину Кишаковську (на фото)  та Анастасію Сичевську на пішохідному переході в центрі Малина Житомирської області збив ”Хюндай”. Дівчат поховали у весільних сукнях
Фото: фото з сайта www.vk.com
Андрій Шапаренко 30 метрів протягнув автомобілем двох дівчат і не зупинився. Втік додому, помив машину від крові. Від тесту на алкоголь відмовився
 Анастасія Сичевська

— Близько першої ночі подзвонив батько. Таксисти сказали йому, що в центрі збили двох дівчат. Одна на нашу Маринку схожа. Питає, чи вона вдома. Ні, кажу, гуляє з подружкою. Ми виїхали туди, — плаче 42-річна Ірина Кишаковська з райцентру Малин Житомирської області. — Настя лежала на дорозі, з очей і вух текла кров. Померла у "швидкій". Наша Мариночка продержалася п'ять днів. Померла в реанімації, не приходячи до тями.

9 липня її доньку 18-річну Марину та племінницю 19-річну Анастасію Сичевську збив 33-річний Андрій Шапаренко. "Хюндаєм" протягнув дівчат 30 м і втік.

— Маринка взяла свою гітару, зустрілася з друзями в центрі. Сиділи на лавці, співали. Потім із Настею і ще п'ятьма товаришами пішли в магазин "Мрія". Дорогу переходили "зеброю". Там на них влетів той "Хюндай". Скорость була за 100 кілометрів. Удар прийшовся на Настю з Мариною, вони попали під колеса. Більше ніхто не постраждав, — розповідає 24-річна Олена Шульга, сестра Марини.

Дівчину забрали до лікарні з переломами черепа, грудей, кісток таза.

— У "швидкій" я тримала сестричку за руку. В неї були переламані всі пальчики, — схлипує Олена.

Таксисти, які бачили аварію, почали наздоганяти "Хюндай".

— Приїхали до дому Шапаренка. У дворі калюжа води, шланг лежить. Машина мокра, чиста, аж виблискує. Змивав сліди крові. Таксисти схопили його й повезли у відділок. Там 2 години допитували. Ми впевнені, що він був п'яний. В обід стояв біля супермаркету АТБ із другом, випивали. Після аварії відмовився від тесту на алкоголь, — говорить Олена Шульга.

Андрій Шапаренко — колишній міліціонер. У жовтні торік звільнився.

— Ми з ним працювали в одному ­відділі. Характеристику мав посередню, — каже ­Михайло Старовойт, начальник Малинського відділення поліції. — Зараз Андрій у слідчому ізоляторі, чекає рішення суду.

— Після звільнення почав продавати в районі ліс. Заробляв великі гроші. Його брат Олександр у поліції працює, — говорить Олена Мостицька, двоюрідна сестра Анастасії. — Після того випадку вони повидаляли свої сторінки із соцмереж. Видно, щоб люди не діставали.

Спочатку провину за аварію взяла Тетяна — вагітна дружина Андрія. Коли з'ясували, що жінка не має водійських прав, сказали це зробив його друг.

— Цей дружок — раніше судимий, — говорить Ірина Кишаковська. — Яка дружба може бути між міліціонером і в'язнем? Потім ще один друг відізвався, сказав, що то він був за кермом. Навмисне відтягували час. Ждали, поки алкоголь із крові Андрія вивітриться. Шапаренко приїжджав до нас додому. Запевняв, що за кермом був друг, а він лежав хворий на задньому сидінні. Слідчі кажуть, що справа не може зрушити з місця, немає зачіпок, доказів. Просять свідків відгукнутися. Спочатку на місці аварії зібрався натовп, усі хотіли свідчити. А зараз замовкли. Шапаренки їх поза­лякували.

— Того вечора батько просив Настю лишитися дома. Вона в них єдина донька. Та вона хотіла погуляти. 11 липня мала їхати вступати до медичного університету в Івано-Франківськ. Маринка закінчила лісотехнікум у Малині, шукала роботу. Мріяла побувати в Польщі. Зустрічалася з ровесником Жорою. Кохали одне одного. Того дня обмінялися срібними колечками, — розповідає Олена Мостицька.

Дівчат у весільних сукнях поховали ­поряд.

Зараз ви читаєте новину «"Затягували час. Ждали, поки алкоголь із крові вивітриться"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути