вівторок, 21 лютого 2017 00:45

"З машини вибіг водій і почав бити ногами"

— Сидів у снігу весь у крові. Періодично непритомнів, голова паморочилася. Хтось допоміг дійти до "скорої", — згадує 54-річний Олег Остапенко. Він — інвалід війни в Афганістані. 11 лютого чоловіка збив депутат обласної ради, голова фракції "Партія ветеранів ­Афганістану" 54-річний Олександр Рибченко. За кермо "Мерседеса" сів напідпитку. Остапенка зі струсом мозку забрали до лікарні.

— Йшов у ресторан "Чайка". Не звернув уваги, як на мене почала повертати якась машина. Удар — я падаю. Вибіг водій і почав бити ногами. У ньому впізнав Рибченка. Я закричав, щоб викликали поліцію, — розповідає Олег Остапенко.

Торік він довів, що Рибченко ніколи не служив в Афганістані. Був серед ініціаторів виключення Олександра Рибченка зі Спілки ветеранів війни в Афганістані.

Свідки намагалися затримати депутата. Витягали його з машини, знімали на відео. Рибченко свою вину заперечує.

— Із дружиною й друзями відпочивав у ресторані, пили горілку. Коли вийшов на вулицю, мене ледве не вбили. Натовп більше 30 чоловік. Не розумів, що відбувається. Сховався в машині. У вікно лізуть: той за чуба хапає, той за рота, руля. Думаю — треба тікати, — каже Олександр Рибченко.

У мережу виклали відео, на якому Рибченко лається, важко тримається на ногах. Каже, що в нього стався інфаркт.

— Коли Рибченка затримали, результат на драгері показав 1,14 проміле алкоголю в крові. Це у шість разів перевищує допустиму норму, — говорить 31-річна Зоя Вовк із патрульної поліції.

На Олександра Рибченка відкрили три справи — за фактом аварії, водіння в нетверезому стані, хуліганство.

Зараз ви читаєте новину «"З машини вибіг водій і почав бити ногами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути