пʼятниця, 18 травня 2012 05:30

Справу студента Індила дорозслідують

Апеляційний суд Києва 14 травня відправив кримінальну справу Ігоря Індила на дорозслідування. Водночас скасував вирок столичного Деснянського райсуду, згідно з яким міліціонери Сергій Приходько і Сергій Коваленко не сіли до в'язниці.

Ігор Індило навчався у Педагогічному коледжі ім. Макаренка, жив у гуртожитку на вул. Глібова, 5 у Києві. 18 травня 2010-го мав відсвяткувати 20-річчя. Однак напередодні ввечері його забрав до міліції дільничний Сергій Приходько. Вранці тіло студента привезли з проламаним черепом. Правоохоронці запевняли, що сам упав на підлогу і помер.

Щодо міліціонерів порушили кримінальну справу. Президент Віктор Янукович наказав усе з'ясувати генеральному прокурору Вікторові Пшонці й міністру внутрішніх справ Анатолієві Могильову. Обіцяв, що тримає справу на особистому контролі й винних покарають.

5 січня 2012 року Деснянський райсуд Києва оголосив вирок міліціонерам. Коваленка — амністував, Приходьку дав п'ять років в'язниці із відстрочкою на два роки й відпустив. Їх визнали винними лише у перевищенні службових повноважень. Ігореві батьки оскаржили ухвалу.

— Це все марна справа, — каже про рішення Апеляційного суду народний депутат 61-річний Геннадій Москаль, колишній заступник міністра внутрішніх справ. — 90 відсотків справ, які відсилають на додаткове розслідування, просто закривають. Особливо у справі Індила — там нема чого дорозслідувати, і так усе ясно. Покарання для міліціонерів могло би бути суворішим лише в одному випадку — коли Апеляційний суд скасував вирок за м'якістю покарання і відправив на новий розгляд. А так слідство дотягнуть до того моменту, коли вступить у дію новий Кримінально-процесуальний кодекс. Тоді вже родичі Індила не доб'ються нічого.

Зараз ви читаєте новину «Справу студента Індила дорозслідують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути