четвер, 04 березня 2010 08:00

Сомалійських мігрантів возили на таксі

Минулого четверга працівники Сумського управління по боротьбі з організованою злочинністю затримали 10 нелегальних мігрантів із Сомалі. Вони їхали до Києва.

— Нелегали були в двох машинах таксі, — розповідає Володимир Бартош з обласного УБОЗу. — Їх супроводжували двоє братів-харків"ян на третій машині.

Міліціонери з"ясовують, яким чином мігранти потрапили до України. Харків"яни свою провину заперечують, однак таксисти кажуть, що вони їм платили. Із сомалійцями працюють працівники паспортної служби.

— Намагаємося прилаштувати їх на тимчасове утримання, — говорить Світлана Панасовська, начальник відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб. — Таких притулків в Україні два — у Закарпатті та в Чернігівській області. Там вони пробудуть півроку, доки встановимо особи і підготуємо документи для повернення.

Міліціонери затримали сомалійців уперше.

— Із ними виникло багато складнощів, — пояснює Панасовська. — Вони не розуміють нашу мову, в Україні немає консульства Сомалі та прямого рейсу до їхньої країни. Доведеться розробляти маршрут і супроводжувати їх.

Найчастіше міліціонери ловлять нелегалів із Пакистану, Іраку, Афганістану, Індії та Узбекистану.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійських мігрантів возили на таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути