вівторок, 10 липня 2012 00:30

Родину підприємця розстріляли з мисливської рушниці

У неділю, 1 липня, в Житомирі розстріляли сім'ю підприємця Олександра Кондратюка. Близько восьмої ранку до його будинку в пров. Сільськогосподарському, 10 на околиці міста увірвалися невідомі з мисливською рушницею. На другому поверсі триповерхового особняка спали дружина підприємця Катерина, 50 років, дочка Ірина, 27 років, та онук 6-річний Мігель. Від поранень Катерина Кондратюк померла на місці. Хлопець  — у машині "швидкої". Ірина Кондратюк у важкому стані перебуває у міській лікарні.

Господаря вдома не було. Лікарів викликали родичі, які були на третьому поверсі. Приїхали на день народження Мігеля. Йому 27 червня виповнилося 6 років.

— О 9.00 до нас зателефонували лікарі "швидкої". В цей час жінка і хлопчик уже були мертві. Господар будинку близько 6.30 поїхав із дому в справах. Повернувся близько дев'ятої ранку, — розповідають у прес-службі обласної міліції.

Нападники ввійшли з боку сусідського городу. Після кількох пострілів утекли. Із будинку нічого не забрали.

— Розглядаємо кілька версій: вбивство через особисту неприязнь та через бізнес чоловіка.

Олександр Кондратюк має кілька торгових точок у Житомирі, продає каву та чай. Він понад п'ять років як підприємець. Того ранку поїхав по товар. В особняку, крім нього, жили дружина та дочка зі своїм сином. Повернулася до батьків після розлучення.

Будинок Кондратюків із білої цегли оточений високим мурованим парканом. За кованими ворітьми стоїть жовта вантажівка, подвір'ям ходить вівчарка. Після дзвінка відчиняє чоловік, років 45. Одягнений у шорти, взутий у в'єтнамки. Кілька секунд вислуховує питання. Без жодного слова закриває за собою хвіртку.

Через дорогу живе сім'я Жидецьких. 75-річна Поліна Миколаївна та 79-річний Антон Вікторович розмовляють у дворі.

— Ми пострілів не чули, — чоловік виходить на ґрунтову дорогу, посипану щебенем.

— А я бачила, як Сашка їхав на роботу зранку. Коли помітили "скору" — подумали, що Мігель захворів. А як прибули міліцейські машини, кажу: "Дєд, шось тут не то". 16 машин прибуло. Вже коли до нас прийшли, почали розпитувати, тоді ми про все узнали, — говорить Поліна Миколаївна.

Жидецькі розповідають, що особливо тісних стосунків із Кондратюками не підтримували.

— Отак, прівєт і до побачення. Вони ж молоді. Не ті інтереси, — згадує Антон Вікторович.

Повз будинок Кондратюків проходить Анна Славіцька, 44 роки. Одягнена в білу блузку та світлу спідницю.

— Я живу через три хати. Бачилися часом. Щоб дуже товаришували, то не скажу — рівень не той. Вони люди порядні. Внуку лише 6 років було. На осінь до школи мав іти. Хлопця всі в окрузі любили, бігав тут по дорозі. Не знаю, як може піднятися рука на малу дитину.

Ходять чутки, що мотивом для вбивства могла бути сварка. У день народження онука господар будинку нібито посварився з одним із гостей.

Ірина Кондратюк перебуває у відділені інтенсивної терапії міської лікарні №2.

— Вона поступила із вогнепальним пораненням у груди. Відразу прооперували. У неї стан стабільно важкий. Але, думаю, виживе, — розказує заступник головного лікаря Ігор Кухарчук.

Житній ринок, де працює торгова ятка Олександра Кондратюка, розташований у центральній частині міста. Продавці знають про трагедію колеги.

Неподалік центрального входу кавою та чаєм торгують дві жінки. Обом на вигляд близько 40 років.

— Так, це його точка. Але нічого говорити не буду. У мене робота, — кидає одна з працівниць.

Інша, із чорним бантом у волоссі, розмовляє із покупцями. До неї черга із п'яти людей.

— Дуже добрий, спокійний чоловік. Решта — не моє діло, — коротко відповідає і тягнеться по пачку чаю на розкладці за спиною.

Зараз ви читаєте новину «Родину підприємця розстріляли з мисливської рушниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути