вівторок, 22 грудня 2015 07:55

"Проговорилася, що під подушку покійного засунула Ромчину фотографію"

Автор: ФОТО З САЙТА www.vk.com
  Антоніна Гуч із села Смордва Млинівського району на Рівненщині поклала фотографію чоловіка Романа в труну до покійника. За два дні намагалася розкопати могилу, щоб забрати знімок
Антоніна Гуч із села Смордва Млинівського району на Рівненщині поклала фотографію чоловіка Романа в труну до покійника. За два дні намагалася розкопати могилу, щоб забрати знімок

— Хотіла, щоб дух діда утихомирив норов чоловіка. Може, перестав би мене бити, — каже 28-річна Антоніна Гуч із села Смордва Млинівського району на Рівненщині. Вона поклала у труну фотографію чоловіка 32-річного Романа.

У Гучів троє дітей — два хлопці й дівчина. Мешкають у будинку з батьками чоловіка.

— У Романа помер дід. 11 грудня його ховали. Того ж дня Тоня проговорилася, що під подушку покійного засунула Ромчину фотографію, — розповідає сільський голова 42-річний Олександр Яковчук. — Свекруха як почула, ледь не знепритомніла. Ніби небіжчик може потягнути сина за собою на той світ. Тоня розгубилася. А потім випалила, що піде й дістане знімок. Увечері на Андрія (свято Андрія Первозванного відзначають 13 грудня. — "ГПУ") взяла лопату, щітку й пішла на кладовище.

— Ішов дощ, був сильний вітер. Близько шостої вечора Тоня мовчки вийшла. Роман запідозрив, що — на цвинтар. Попросив мене поїхати разом із ним, бо самому лячно, — розповідає друг Романа 34-річний Микола. — Проїхали кладовище туди, назад. Нікого не побачили. Тоді поставили машину й вирішили пройтися. Почули, як хтось копає. На місці, де поховали діда, засвітився телефон. Стало моторошно. Підходити далі не рішилися. Викликали поліцію. Ті спитали в неї, хто дав право розкопувати могилу. Попросили віддати лопату. А вона відповіла, що лопата їй самій ще потрібна. З горем пополам її звідти витягли і повезли в ­участок.

До Смордви Антоніна переїхала з батьком, як була школяркою. Він знайшов там жінку. А після їхнього розлучення залишилася жити з мачухою. Вийшла заміж, займалася дітьми, вела господарство.

Роман Гуч до армії працював далекобійником. Зараз підробляє в селі.

— Між Тоньою й Романом давно натянуті відносини. Остаточно зіпсувалися, як Рому мобілізували в АТО. За рік, доки служив, вона йому жодного разу не подзвонила. Почала гуляти. Люди розказували, що бачили її з іншими чоловіками.

Якось прийшла додому п'яна серед ночі. То нерви в Романа здали, побив її. Антоніна написала заяву в міліцію, — додає Микола. — Роман переживає за це все. Боїться, що з ним може статися щось погане. Забобони забобонами, а морально давить. Хто її надоумив таке зробити — загадка. Може, по телевізору надивилася передач про екстрасенсів.

Уранці після затримання повернулася в дім до Романа. Він їй сказав, щоб забиралася. Та Тоня заявила, що має повне право на будинок, бо прописана в ньому. З нею в домі ніхто не говорить. Роман чекає суду, щоб розлучитися. Хоче виписати з дому й відсудити дітей.

— Фотографія так і лишилася під покойником. У поліції сказали, немає підстав для ексгумації. Радилися із сільським батюшкою, то теж забороняє таке робити. Каже, гріх великий — тривожити мерця, — говорить Олександр ­Яковчук.

Зараз ви читаєте новину «"Проговорилася, що під подушку покійного засунула Ромчину фотографію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути