вівторок, 12 квітня 2016 07:55

"Пам'ятаю удар. Потім — шок і пустота. Отямився в лікарні"

Автор: фото з сімейного архіву Володимира Бурлаки
  Володимир і Валерія Бурлаки з дітьми Лізою і Тимофієм на своїй ”Ладі” потрапили під вантажівку. Жінка понад тиждень у комі, у хлопчика — складні переломи ніг. Дівчинку виписали з лікарні. У чоловіка зламана нога
Володимир і Валерія Бурлаки з дітьми Лізою і Тимофієм на своїй ”Ладі” потрапили під вантажівку. Жінка понад тиждень у комі, у хлопчика — складні переломи ніг. Дівчинку виписали з лікарні. У чоловіка зламана нога

— Я постійно прокручую в голові момент зіткнення. Не було навіть секунди для роздумів чи маневру. Вантажівка просто виросла перед нами. Вона була так близько, що всю її розгледіти не можна було. Я пам'ятаю тільки решітку радіатора. Від потужного зіткнення нас викинуло з дороги в кювет, весь удар припав на мою дружину, — розповідає 34-річний Володимир Бурлака із селища Велика Долина Овідіо­польського району на Одещині.

31 березня Володимир із родиною повертався з райцентру додому. Машиною керувала дружина 35-річна Валерія. На задньому сидінні їхали їхні діти — 8-річний Тимофій і Ліза, 3 роки. Близько 15:30 за кілька кілометрів від селища їхній автомобіль "Лада" протаранила вантажівка "Мерседес". Вона раптово виїхала на великій швидкості на зустрічну смугу.

— Того дня ми поверталися з овідіопольської лікарні. Мені недавно зробили операцію — поставили металеву конструкцію у хребет. Витратили на це всі заощадження. Ще й родичі допомагали, загалом понад 80 тисяч гривень обійшлося. Їздив на плановий огляд. Я напівлежачи сидів біля Валерії на пасажирському місці. Наша швидкість — не більше 60 кілометрів. Дружина ніколи не ганяє. А тут ще я після операції, всі ямки відчував спиною. Не хотіла, щоб мене трусило. Та й дорога там не дозволяє розігнатися, — каже Володимир. — Назустріч нам їхала вантажівка. Дружина саме притормозила перед ямою, коли з-за тієї машини вилетіла ще одна. Пам'ятаю удар. Потім шок і пустота. Отямився в лікарні.

Дітей забрали до Одеської обласної лікарні. У Тимофія складні переломи зі зміщенням обох ніг. Його прооперували і встановили спеціальні фіксатори. Ходити хлопчик не зможе щонайменше півроку. У Лізи — черепно-мозкова травма. За тиждень її виписали з лікарні. Володимира й Валерію лікують в Іллічівській районній лікарні.

— У мене тільки зламана нога. Дякувати Богу, конструкція в хребті не зрушилася. А дружина у вкрай важкому стані. У неї травма голови, зламані шийні хребці. Більше тижня в комі. Її треба би перевезти в область, але вона нетранспортабельна. Жодних гарантій лікарі не дають. Молодшу доньку забрали додому односельці. Маємо з родичів дві бабусі. То одна в лікарні з сином, друга — за нами доглядає у районі. Діти питають, де мама. Чи вона поряд зі мною. Кажу, що в іншій палаті. Молимося за неї постійно.

Володимир — інженер на судноремонтному заводі у Чорноморську. Валерія — художник-кондитер, випікала торти на замовлення.

За кермом вантажівки був Олександр Семчук. В аварії не травмувався. На власній машині віз майже 5 т продуктів до Ізмаїла. Обганяв фуру, яка їхала перед ним, і вискочив на зустрічну смугу руху. У цей момент зіштовхнувся з "Ладою" Бурлаків.

— Той водій зразу говорив, що не спрацювали стоп-сигнали на фурі перед ним, тому пішов на обгін. Але він їх міг просто не побачити, бо кабіна його машини високо. Знаю, що йому 45 років, він із Білгорода-Дністровського. Що возить — не казав. Він не ховається, навіть одного разу приїхав до нас у лікарню, — додає Володимир.

— Обидва автомобілі на штрафмайданчику, проводяться експертизи. Проте підозра водієві вантажівки ще не оголошена. Щоб установити тяжкість злочину, потрібна судово-медична експертиза потерпілих. Це буде можливо, коли їх випишуть із лікарні, — розповідає слідчий із Овідіопольського відділу поліції.

Зараз ви читаєте новину «"Пам'ятаю удар. Потім — шок і пустота. Отямився в лікарні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути