вівторок, 30 липня 2013 05:00

Немовля померло від раптового серцевого нападу

Автор: Фото: Олена ГОРДІЄВА
  Віктор і Людмила Тімановські з райцентру Умань Черкаської області планували дитину. Жінка одразу стала на облік, лікарі не помічали відхилень у розвитку немовляти
Віктор і Людмила Тімановські з райцентру Умань Черкаської області планували дитину. Жінка одразу стала на облік, лікарі не помічали відхилень у розвитку немовляти

Уночі 22 липня в Уманському міському пологовому будинку помер новонароджений Костянтин Тімановський. Згідно з висновком судмедекспертизи, у нього стався раптовий серцевий напад.

— Не знаємо, як це все переживемо, — по обіді 22 липня 35-річний Віктор Тімановський обнімає дружину 31-річну Людмилу. Від сліз та не може говорити, кутається у сіру кофту. З-під неї видно дитячу пелюшку, котрою жінка перев'язала груди, щоб не текло молоко. — Ми цю дитину так ждали, так планірували. Вчасно стали на облік, нас постійно оглядали, консультували. Казали, що все добре, патологій нема.

Віктор — майстер районних електромереж. Дружина допомагає по господарству батькам.

— Пологи почались о третій ночі 21 липня, — продовжує. — Люда почала збиратися, але не встигла, пішов плід. Я поклав її на ліжко, визвав "скору" і почав приймати сам. Народився син. За 15 хвилин у нас було дві "швидкі" — для Люди і сина. Люду знесли на покривалі, повезли. Я поїхав слідом.

Породіллю оглянув черговий лікар. Запевнив, що пологи пройшли нормально. Зранку немовля оглянув черговий неонатолог, лікар для немовлят, відхилень не виявив.

— Удень із сином почалося щось не те, — продовжує Віктор. — Скакала температура, дихав наче не груддю, а животиком, почав пісяти кров'ю. Лікарі казали, що у новонароджених таке буває, все настроїться. Уночі синок посмоктав суміш, яку наколотили медсестри, і перестав дихати. Ми почали кричати, прибігли медсестри, забрали сина в реанімацію, прибігли лікарі. Подивились одне на одного і спитали час, щоб зафіксувати смерть. Ото і вся реанімація...

Причиною смерті у висновку судмедекспертизи названа "серцева недостатність". Тімановські не вірять.

— Зам'яли діло, бо ж судмедексперти — теж лікарі, одне другого не підставлять, — зітхає Віктор. — Тим більше в Умані, де всі одне одного знають.

Деталі смерті хлопчика з'ясовує прокуратура.

— На жаль, немовлята помирають і лікарі нічого не можуть вдіяти, — каже  головний лікар пологового будинку Борис Кримковський. — Провини лікарів я не вбачаю, вони діяли згідно з інструкцією.

Зараз ви читаєте новину «Немовля померло від раптового серцевого нападу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути