вівторок, 26 липня 2016 05:25

"Мати п'ять тисяч пропонувала, щоб зам'ять діло"
2

­Карина ­Ковальська померла в реанімації через два тижні після нападу. Хотіла стати перукарем
Фото: фото з сайта www.ictv.ua
Олег Ковальський убив троюрідну сестру Карину дорогою із клуба додому. Тіло заховав у кущах, прикидав гілками. Слідчим сказав, що на них напали бандити

— Карінка була душевна дівчинка. З Олегом разом вчилися, дружили. В голові не вкладається, що все сталося через якийсь телефон, — каже 50-річний Іван із села Іскрівці Тиврівського району на Вінниччині.

15 липня поховали його односельчанку 16-річну Карину Ковальську. Померла в реанімації від черепно-мозкової травми. Двома тижнями раніше її вдарив по голові палицею троюрідний брат Олег, 15 років.

— Вони поверталися з клубу через ліс. Дорогою посварилися, бо Каріна не дала телефона. Олег знайшов корягу і почав бити сестру по голові. Коли та впала, відтягнув на 15 метрів у кущі, прикидав гілками й пішов додому. Як проспався, повернувсь. Потім прибіг до свого дядька: "Дядь Толь, там Каріна лежить!" Позвали фельдшера і гуртом туди. Каріна лежала без сознанія, холодна, стікала кров'ю. Тіло скусане комарами. Визвали "скору", — розповідає сільський голова 52-річний Володимир Максименко.

— У дівчини був зламаний ніс, проломлений череп, вибита ключиця. До тями не приходила, — говорить Віталій Стасюк, заступник головного лікаря Тиврівської районної лікарні.

Карина — сирота, її виховувала старша сестра.

— Їхня мати померла чотири роки тому від цирозу печінки. Не випивала, просто мала таку хворобу, — про­довжує сільський голова. — Після її смерті чоловік запив і теж помер. Каріну та ще чотирьох братів і сестер взяла під опіку найстарша Оля. Їй зараз 25 років, заміжня, має двійко дітей.

Олег ріс без батька. Він найменший із п'яти дітей у сім'ї.

— Коли Каріна померла, його мати приходила до нас із грошима. 5 тисяч пропонувала, щоб зам'ять діло. Казала, я пай продам, кредіт возьму, тільки сина не саджайте, — розповідає 18-річний Андрій Ковальський, брат Карини.

— На допиті хлопець весь час змінював свідчення. Говорив про бандитів, які на них напали. Зрештою зізнався, що це він, — каже Олександр Тріщ, начальник Тиврівського відділення поліції.

Олега Ковальського арештували. Йому загрожує 15 років тюрми.

Зараз ви читаєте новину «"Мати п'ять тисяч пропонувала, щоб зам'ять діло"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути