середа, 22 червня 2016 05:15

Майора Михайла Січку застрелили на полюванні
2

Іван Псяйка (на фото) та Михайло Січка незаконно полювали вночі на кабанів. Псяйка двічі вистрелив із рушниці й потрапив товаришу в голову
Фото: ФОТО З САЙТА WWW.velberez.gov.ua
 Михайло Січка

Депутат райради 39-річний Іван Псяйка застрелив із рушниці товариша ­майора поліції Михайла СІЧКУ, 45 років. Уночі 17 червня вони полювали на кабанів в Ужанському заповіднику неподалік села Лубні Великоберезнянського району на Закарпатті.

Дозволу не мали. Взяли ­рушниці "Бенеллі" й тепловізори.

— Чоловіки не порозумілися. Поліцейський мав рухатися праворуч, а пішов прямо. ­Депутат двічі вистрелив із карабіна. Думав, що цілить у здобич, — каже Галина Сернівка з поліції.

Куля влучила в голову Михайла Січка. Він помер на місці.

Іван Псяйка був слідчим у райвідділі поліції Великоберезнянського району. 2014-го пішов на пенсію. Став депутатом райради від Радикальної партії.

Михайло Січка працював начальником сектора з контролю за обігом зброї Закарпатської поліції. У нього залишилася 16-річна донька.

Місцеві розповідають, що в ліси навідуються браконьєри.

— Місяцями в лісі стрільба стоїть. Особливо вночі, коли йдуть на кабанів чи косуль. Беруть тепловізори. Йдуть на обладнані місця. І це в національному парку, — говорить 26-річний Василь Клемко з Лубні. — Людей, які збирають гриби в парку, єгери виганяють. А тут панство приїхало — слова не сказали.

— У селі є кілька десятків мисливців. Та на охоту зараз не лізуть — сезону немає. Чому вони пішли полювати, най їх Бог судить. Нічого погано про Псяйку сказати не можу. Селу помагав. Ніколи не був замічений у проблемах, — розповідає Богдан П'єца із села Ставне. Там живе Псяйка. — У заповіднику вони 100 відсотків вичікували оленя. Бо кабана з людиною не сплутаєш. Ріст не той.

Зараз ви читаєте новину «Майора Михайла Січку застрелили на полюванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути