вівторок, 24 травня 2016 00:55

Людмила Охрім померла після прогулянки зі слідчими поліції

Автор: ФОТО З САЙТА www.vk.com
  Людмилу Охрім привезли мертвою до лікарні ­Обухова Київської області вранці після святкування ­Великодня. Була гола й побита. Родичі не вірять, що померла від серцевої недостатності
Людмилу Охрім привезли мертвою до лікарні ­Обухова Київської області вранці після святкування ­Великодня. Була гола й побита. Родичі не вірять, що померла від серцевої недостатності

— Люду в лікарню привіз Юра. Всю побиту, голу. Була вже мертва. Лікар зробив вигляд, що не знає її. Хоча Люда кожні півроку проходила огляд у гінеколога. Її одяг через 2 години приніс у поліцію невідомий чоловік. Я бачив брюки, курточку, носки. З них сипалася земля, сухе листя, хвойні голки, — каже 37-річний Михайло Охрім із міста Обухів на Київщині.

Тіло його колишньої дружини 37-річної Людмили на світанку 2 травня привіз до лікарні слідчий райвідділу поліції 31-річний Юрій Федонюк. Напередодні святкував із жінкою Великдень.

Експертиза встановила, що Людмила Охрім померла від серцевої недостатності.

— На тілі не було живого місця. Коліна обдерті до крові, на плечі з правого боку — величезна гематома, на спині — здорова рана. Руки всі сині, на талії — синці як від пальців. Жіночі органи порвані. Вони її дико зґвалтували в неприродний спосіб, — говорить Михайло.

Великоднього ранку Людмила з братом ходила до церкви.

— Потім я відпочивав удома, а Люда хотіла погуляти. Пішла на вулицю, — каже брат Людмили Охрім 33-річний Іван Мокан.

— Мені Люда подзвонила близько десятої вечора. Сказала, що чекає на "парапеті" перед супермаркетом "Велмарт". Я приїхала з колегою Ольгою, — розповідає 32-річна Олеся Тихоненко, подруга Людмили. Працює слідчою в Обухівській поліції. — З Людою був її брат Ваня та його друг Руслан. Ми розмовляли, пили бренді-колу. Підійшли ще Юра й Діма. Запропонували проїхати в кафе "Сова". Добирались Юриною машиною. Замовили дві пляшки горілки на сімох. Юра не пив, але очі були якісь скляні. Був незвичайно збуджений. Говорив мало. Більше танцював і ­співав.

— Близько другої ночі я вийшов покурити, — розповідає Іван Мокан. — Через 10 хвилин сестри в кафе вже не було. Леся сказала, що їй стало погано і Юра з Денисом повезли її додому. Я здивувався, бо ж ключі від її квартири — в мене. Кілька разів дзвонив Люді, телефон не відповідав. Поїхав додому. Люди не було.

— Ми з Олею чекали, що хлопці до нас повернуться. Просиділи до третьої ночі і роз'їхались на таксі. О восьмій ранку мені подзвонили і сказали, що Люди вже нема, — згадує Олеся. — З Юрою і Денисом ми часто бували на виїздах. Інколи цілу добу чергували у відділенні. Близькими друзями не були. Але я не могла подумати, що вони здатні на вбивство. Більше не хочу з ними працювати. Вимагатиму, щоб мене перевели.

Михайло і Людмила Охріми — родом із села Вишнівка Снятинського району Івано-Франківщини. Були однокласниками. 2001-го приїхали на заробітки до Обухова. Виховували сина Івана, якому зараз 15 років. Людмила працювала в Києві покоївкою, Михайло — електротехніком. Два місяці тому розлучилися.

— Люда не могла померти від серця. Ми прожили з нею 16 років. Жодного разу не жалілася на серце, — каже Михайло Охрім.

Родина замовила другу експертизу тіла. Чекають на її результати. Поліцейські не вбачають своєї провини.

— Люда померла від того, що багато випила. Коли ми з Юрою їх зустріли, вони вже були добре п'яні. В кафе замовили два графини горілки. В три часа ночі почали збиратися додому. Люді стало погано. Юра запропонував підвезти. Ми втрьох сіли в машину. Мене висадили біля дому, а Юра з Людою поїхали далі. Він мені розказував, що біля дому їй погіршало. Це було близько п'ятої ранку. Потім він відвіз її в лікарню, — стверджує 31-річний Денис Отурін. Він та Юрій Федонюк — останні, хто бачив Людмилу живою.

Людмилу Охрім поховали на Івано-Франківщині 5 травня. Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за статтею умисне вбивство. Про підозру нікому не ­повідомляли. Слідчих Федонюка й Отуріна відсторонили від виконання службових обов'язків.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Охрім померла після прогулянки зі слідчими поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути