вівторок, 05 січня 2010 07:48

Чоловік розстріляв глядачів фільму "Аватар"

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  Олексій Соболь лікується у політравматичному відділенні Вінницької міської лікарні №2. Не розуміє, чому стріляли саме у нього
Олексій Соболь лікується у політравматичному відділенні Вінницької міської лікарні №2. Не розуміє, чому стріляли саме у нього

Увечері 20 грудня 2009 року відвідувач вінницького кінотеатру "Мир" розстріляв глядачів, які дивилися фільм "Аватар".

— Ми з другом у кафе в кінотеатрі сиділи, — пригадує 29-річний Олексій Соболь. Він лежить у палаті політравматичного відділення Вінницької міської лікарні N2. — Я в туалет вийшов. Коли підіймався назад, один із хлопців, що ішли попереду, повернувся і вистрілив. Ні з того, ні з сього. Як клацнув затвором, я подумав, що то запальничка.

Чоловік стріляв гумовими 8-міліметровими кулями. Одна пробила Олексієві живіт трохи нижче пупа, застрягла у м"язах.

— Пробила куртку, светр, футболку затягла в рану, — описує потерпілий. — Я зажав рану рукою, але кров цибеніла на джинси. Мене підхопив товариш того стріляли, відвів за свій столик. Сказав, що у його друга зірвало дах, бо посварився з дружиною і випив. Узяв у мене 10 гривень на ліки, але так і не повернувся.

"Мир" вважається найпрестижнішим кінотеатром Вінниці. Розміщений у мікрорайоні Вишенька. Тут відбуваються прем"єри кіно. Є два зали на 405 та 120 місць, кафе, більярд і нічний клуб. Його власник Юрій Коробкін володіє ще готелем "Жовтневий", фітнес-центром "Тайм-Аут" і кількома ресторанами.

Вистріливши у Соболя, озброєний увірвався в один із кінозалів, де близько 400 відвідувачів дивилися "Аватар". Почав стріляти. Крики людей почули співробітники підрозділу "Беркут".

Узяв у мене 10 гривень на ліки, але так і не повернувся

— Ми з друзями відзначали своє професійне свято — День міліції, — розповідає один із працівників підрозділу. Йому заборонено називатися. — Теж подивилися "Аватар" і грали у більярд. Раптом вистріл, крики. На службі ми чи ні, але відреагувати зобов"язані. Я з другом побігли у зал. Тільки відкрили двері, як цей стрілок біжить на нас і шмаляє. Другу поранив ногу, але він зумів скрутити йому руку. Хотів приперти до стіни. Тут підбіг я, мені поранив живіт і ногу. Рана неглибока, бо куля зрикошетила від ремня. Удвох ми його положили. Він виривався, хотів битися. Друг того стрілка схопив пістолет і кинувся тікати. Його теж догнали.

Затриманого відвезли у Ленінський райвідділ міліції. Кажуть, це колишній співробітник відділу внутрішньої безпеки обласної міліції.

— Із райвідділку його повезли у суд, звідти у лікарню, — говорить беркутівець. — Там дали довідку про струс мозку і виписали. Кілька днів тому я бачив його у місті. По кафе ходить.

— Підозрюваний перебуває на підписці про невиїзд, — каже Ганна Олійник з обласного управління міліції. — Порушено кримінальну справу за хуліганство із застосуванням зброї. Затриманий мав дозвіл на володіння зброєю з гумовими кулями "Форт-12".

До Олексія Соболя приходила матір підозрюваного.

— З адвокатом, — розповідає поранений. — Навіть не поняв, чого хотіли. В мене тоді  слідчий був, покази брав. Він їх вигнав. Мовляв, ще наглості набралися із адвокатом прийти. А той стрілок не приходив і не дзвонив.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік розстріляв глядачів фільму "Аватар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути