вівторок, 18 жовтня 2016 07:45

Андрія Петрину та його матір убили на власному подвір'ї
2

Андрій Петрина з матір’ю Ганною разом мешкали у селищі  Семиполки Броварського району на Київщині. Тримали магазин ритуальних послуг
Фото: ФОТО з родинного архіву Петрин
Ганна Петрина

13 жовтня в селищі Семиполки Броварського району на Київщині поховали 45-річного Андрія Петрину та його матір 62-річну Ганну. 11 жовтня їх на власному подвір'ї застрелили двоє невідомих.

— Аня так кричала, що було чути за триста метрів. Поряд із нами шосе, машини шугають, але й це не помішало. В їх двір збіглося все село. Андрій лежав біля воріт із простреленими грудьми. Повсюди кров. Біля нього матір повзала. Кричала в агонії, з останніх сил: "Убили! Убили!" Думали, в неї серце стає через смерть сина. Пізніше взнали, що її теж підстрелили. Куля застряла в легені. Питали, хто це зробив, чого. Встигла сказати: "Вони хотіли…" Опустила голову і вмерла, — говорить жителька селища 64-річна Ніна. Прізвище просить не вказувати.

У Семиполках живуть 3 050 людей. Село розташоване за 40 км від райцентру та за 50 км — від столиці, через нього проходить Київське шосе. Автобуси курсують щогодини.

— З Аньою бачилася близько другої години дня. Занесла їй моркву. Зарані виміняла на гарбузи. Не встигла повернутися додому, вона дзвонить. Каже, якісь незнайомці біля їх двору крутяться. Я живу неподалік через дорогу. Виглянула у вікно — стоять два хлопці. На вигляд до 30 років. Один у синіх джинсах, чорній куртці, шапку на очі нап'ялив. Другого не роздивилась, був у похожій одежі. За кілька хвилин Андрій під'їхав. Аня сказала, що вже не боїться, бо син удома. Відключилася, — розповідає жінка. — За мить як закричить. Мене аж у жар кинуло. Побачили, як ті чоловіки через город, потім полем побігли в бік села Калита. Один шкутильгав. Його за ногу вкусила Аніна собака. Закривавленого пса знайшли в хаті. Йому прострелили пащу. Злочинців не наздогнали.

Старий цегляний будинок Петрин — на околиці села. Огороджений дерев'яним парканом із металевими воротами. На подвір'ї на густій траві видно сліди крові.

Андрій — розлучений. У нього лишився син 9-річний Олександр. Чоловік Ганни Михайлівни Валерій помер торік від інсульту. Мав 65 років. Родина тримала магазин ритуальних послуг.

— Раніше Петрини торгували шпалерами та фарбою. Потім — похоронним начинням. Хоча й мали свій бізнес, жили скромно, — каже Тетяна, сусідка ­Пет­рин.

— Не знаю, кому треба було їх убивать. Ворогів не мали, ­конкурентів тим більше. Грабить у них не було чого. Хата бідненька, вони прості люди. У липні тітці Ані робили трепанацію черепа. ­Андрій єлі 30 тисяч гривень назбирав на операцію, — говорить 55-річний Олег, племінник за­гиблої.

Зараз ви читаєте новину «Андрія Петрину та його матір убили на власному подвір'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути