вівторок, 30 серпня 2016 07:05

9-річну Ангеліну Моісеєнко вбив друг родини
2

Після вбивства Ангеліни Моісеєнко з села Лощинівка Ізмаїльського району на Одещині місцеві жителі влаштували погроми в будинках циган. Розбивали стіни, вікна, виламували двері
Фото: ФОТО: УНІАН
Мати загиблої дівчинки каже, що її вбивця був другом ро­дини. Ангеліну позбавив життя, коли вдома не було батьків. Тіло знайшли вранці

27 серпня у покинутому будинку в селі Лощинівка Ізмаїльського району на Одещині знайшли тіло 9-річної Ангеліни Моісеєнко. Дівчинку вбив і зґвалтував односелець 21-річний Михайло. Він — ром за національністю.

— Була на зміні. Працюю неподалік офіціанткою у барі. Чоловік — теж на роботі. Діти лишилися вдома самі, — розповідає мати Катерина Моісеєнко. — Міша — друг нашої родини. Діти його знали й довіряли. Тому без перешкод потрапив у будинок. Спочатку закрив 5-річного сина в його кімнаті. Потім пішов до Ангеліни. Вона пручалася, намагалася вилізти через вікно. Він її схопив і потягнув у закинутий будинок неподалік. Пів на першу ночі повернулася додому. Син плакав, Ангеліни ніде не було. Ми почали шукати, викликали поліцію. Вранці знайшли донечку мертвою.

Михайла затримала вранці 27 серпня.

— Кров Ангеліни ­лишилася на його одязі, під нігтями. Своєї вини не заперечував. На тілі дитини були сліди зґвалтування, але чекаємо висновків експертизи. За попередніми даними, померла вона від колотих ран у легені й серце. Порушили кримінальне провадження за навмисне вбивство, — каже Анастасія Якубенко з обласного управління поліції.

10 родин циган оселилися в Лищинівці 2013 року.

— Їх тут є чоловік 50. Працювати не хочуть. Жінки наркотики продають. Ми й у поліцію ­зверталися, і до сільського голови. Але ніхто не реагував, — розповідає Сергій Кравченко.

Після вбивства дівчинки селяни влаштували погроми в будинках циган — повибивали вікна, поламали двері, поперекидали речі. Наступного дня вимагали в місцевої влади виселити їх із села.

— Ромам тут не місце, — каже Сергій Кравченко.

— Це воля громади. Завтра вранці сім'ї ромів мають виїхати з села і забрати свої речі. Для цього надамо їм автомобілі. Все має відбуватися в рамках закону, — каже сільський голова Віктор Паскалов.

28 серпня Володимир Кондур, голова організації "Стратегія 2020", звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханнням захистити циган у Лощинівці.

В обід 29 серпня роми забрали з села свої речі. Прислали за ними вантажівку.

Зараз ви читаєте новину «9-річну Ангеліну Моісеєнко вбив друг родини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути