понеділок, 04 липня 2016 00:45

У липні всі сили спрямовують на захист врожаю

 

Липень — найспекотніший місяць літа. Овочеві культури потребують багато води. На городі навіть в липні не завершується посівна. На початку місяця сіють скоростиглу моркву. До осені вона дасть урожай. Тільки треба врахувати те, що ранньостиглі сорти цього коренеплоду для тривалого зберігання не придатні. Та свіжі підійдуть для вживання, заморожування та консервації.

Сіяють ріпу, редьку зимових сортів. Протягом місяця підсівають кріп, петрушку, кінзу. Так отримують безперервний ­врожай.

У липні докладають зусиль, щоб зберегти та захистити врожай. Потрібно знищувати бур'яни не тільки на ділянках, а й посадках. Бо в них розмножуються шкідники. Бур'яни сприяють поширенню хвороб.

На початку липня дозріває смородина, аґрус, малина й ранні сорти яблук. Часто осипаються. Тому перед консервацією їх проварюють.

Аґрус, смородину, малину підживлюють розчином деревної золи. Підливають його в канавки.

Улітку на городі з'являються попелиці. Тому по краях ділянки сіють кріп. Рослиною харчуються мухи сирфіди. Їхні личинки знищують тлю.

Зараз ви читаєте новину «У липні всі сили спрямовують на захист врожаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути