понеділок, 29 лютого 2016 00:45

У березні формують крону плодових дерев

 

Березень — первісток і ранок весни. Найвідповідальніша робота цього місяця — обрізування дерев. Потрібно правильно сформувати крону, не допустити її загущення. Видалити засохлі й ушкоджені гілочки, а також направлені до середини крони. Обрізування обов'язково слід завершити до набрякання бруньок.

Якщо не встигли восени, то в березні видаляють старі пагони малини, порічок, смородини. Для утворення відсадків пригинають гілки аґрусу, смородини, закріплюють їх та присипають землею. Висаджують саджанці плодових дерев, заготовлені з осені. Виноград і живопліт обрізують у другій половині березня.

Сіють насіння середніх і пізніх сортів помідорів на розсаду.

Готують ґрунт для грядок. Першими висівають морозостійкі культури — моркву, шпинат, часник, цибулю. Наприкінці березня у відкритий ґрунт сіють горох. Насіння починає проростати при +1…2°С, а сходи можуть витримувати приморозки до -5…7°С. Горох дуже вимогливий до вологи в період бутонізації та цвітіння. Його корені містять бульбочкові бактерії, які здатні накопичувати у ґрунті азот. Горох — гарний попередник для багатьох культур.

Зараз ви читаєте новину «У березні формують крону плодових дерев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути