понеділок, 21 листопада 2016 07:55

Троянди Хамелеон змінюють колір

Троянди Хамелеон змінюють  колір

— Люблю паркові плетючі троянди, бо цвітуть довго й рясно. Й виглядають захоплююче — розкішний живий паркан до 2 метрів. Часом за квітами й листя не видно, — каже 40-річний Олег АНТІПОВ із Павлограда на Дніпропетровщині. Інженер-конструктор за фахом. Вирощує троянди понад 15 років. Має розарій, в якому налічує більш як 500 сортів. Регулярно поповнює власну колекцію новинками.

— Цікавий сорт німецької селекції — Хамелеон. Протягом усього цвітіння змінює відтінки. Ніколи неможливо передбачити точно, якого кольору буде. Коралова, рожева, абрикосова, жовта. Щодня любуєшся іншою квіткою. Троянда-гвоздика суперстійка до хвороб. Це виведений сорт, не схрещений. А ось Троянда-піон не потребує укриття на зиму.

Олег не радить початківцям захоплюватися ­чайно-гібридними сортами. Бо вони хворобливі. За короткий час можуть заразити весь розарій. Від хвороб слід обробляти хімічними препаратами.

— Відцвілі квіти слід одразу зрізати. Не тільки для краси куща, а й для стимуляції появи нових бутонів. Бо на місці зів'ялої квітки сформується зав'язь і потягне з рослини сили. До того ж у троянд зрізання квітів продовжує цвітіння на кілька тижнів. Для кращого результату можна обрізати ще й молоді пагони.

Відстань між кущами має бути не менш як півметра. Добре ростуть на сонці. Люблять яскраве світло. В тіні не цвістимуть. Можуть вражатися хворобами чи взагалі пропасти.

— Троянди люблять вологу, але не переносять дощування. Раз на тиждень слід полити кущ і розпушити ґрунт. Коли зав'язуються бутони, формується цвіт, важливо підживлювати рослини. Весною додавати органіку, мінеральні добрива, восени — фосфорно-калійні добрива.

3 градуси морозу — температура за якої потрібно вкрити троянди на зиму

Зараз ви читаєте новину «Троянди Хамелеон змінюють колір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути