понеділок, 09 травня 2016 07:55

Сульфінію садять під нахилом

Автор: ФОТО з сайта www.poetschke.de
  Сульфінію, гібрид петунії, ви­­саджують у довгі горщики. Так її не пошкодить сильний вітер
Сульфінію, гібрид петунії, ви­­саджують у довгі горщики. Так її не пошкодить сильний вітер

— Сульфінія — це гібрид звичайної петунії. Але не кущ, а плетюча. Стійкіша до дощів і вітрів, — каже майстер з озеленення комунального підприємства "Київзеленбуд" Ольга Хоменко, 26 років. — Квітка петунії буває розміром з долоню, а сульфінії — вдвічі менша. Рослина завдовжки 1,5–2 метри. Сульфінія багаторічна. Літом горщик висить надворі, а в холодну пору — в будинку.

Із розсади обидві ростуть уверх. Далі сульфінія опускає гілки вниз, а петунія — нахиляє в один бік. У плетючого гібрида вкорочують на два листки кінці пагонів, коли вони завдовжки 10–15 см. Від цього рослина пишніша, але цвітіння затримується.

— Землю для обох петуній змішують з однієї частини піску, стільки ж — пере­гною і втричі більше торфу, — каже Ольга Хоменко. — Запорука — не тільки у виборі землі. Треба, щоб квіти в горщику росли не дуже густо. Між ними має бути відстань 7–10 см. Щоб краще і швидше плелися, розсаду висаджують під кутом 45 градусів.

Сульфінії пишно цвітуть на сонці. Краще поливати двічі на тиждень надмірно, ніж потроху щодня. Рослина сама візьме вологи, скільки їй потрібно.

— Сульфінії і петунії садять у квітниках або в довгі ящики, які ставлять на підвіконні. Вони важкі, тому вітер їх не перекине. У дні обов'язково мають бути дірки, щоб стікала зайва вода. Тоді не гниє коріння. Довга посудина виглядає краще, ніж багато малих горщиків. В одному ящику вирощую квіти двох-трьох кольорів. Сама створюю квіткові композиції.

Сульфінії гарно ростуть у кашпо. Це висячі горщики з гачком і без дірок у дні. Щоб рослина дихала, на дно кладуть дрібний щебінь. Або в кашпо вставляють уже дренований горщик із квітами.

— Під час активного росту і цвітіння двічі на місяць слід вносити добрива з калієм. Вони продаються спеціально для квітучих рослин у городніх магазинах. Для пишного цвітіння зривають зів'ялі квіти.

Зараз ви читаєте новину «Сульфінію садять під нахилом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути