понеділок, 14 травня 2012 07:30

Полікарбонатні теплиці підвищують урожайність утричі

— Маю гарний урожай. Майже круглий рік збираю огірочки, помідори, редиску, — розповідає 61-річна Надія Мигус із села Стрілки Старосамбірського району на Львівщині. — Три роки тому поставила на городі теплицю із полікарбонату. Порадила мені родичка. Раніше я вирощувала розсаду на заскленій веранді. Зимою накривала рослини, щоб не померзли. А тепер маю спокій.

Покриття подібне до пластику. Легко миється вологою тряпкою. Взимку на сонці теплиця скоро нагрівається і довго тримає тепло. Улітку затримує спеку краще за скло. Крім того, захищає городину від кислотних дощів і шкідників. За 6-метрову теплицю заплатила 2,5 тисячі гривень. Виробники дали гарантію 20 років.

— Полікарбонат — дуже міцний матеріал. Він не б'ється, як скло, і не рветься та не провисає, як плівка, після сильних вітрів і дощів, — каже будівельник 45-річний Володимир Яковецький. — Панелі з нього роблять із спеціальних тонких пластин. Вони добре затримують ультрафіолет.

При будівництві сучасних парників радить використовувати міцний сталевий каркас. Його закопують у землю, фундаменту не потрібно.

— Конструкція теплиці легка, бо каркас складається з оцинкованих сталевих профілів. Їх не потрібно фарбувати, як металеві дуги, щоб запобігти корозії. Вони довговічніші, аніж дерев'яні стійки.

— У полікарбонатній теплиці приблизно на 10 градусів тепліше, ніж зовні. Рослини в ній не страждають від різкого перепаду температури восени та навесні, — говорить агроном 59-річний Ігор Романишин. — Кілька років тому за допомогою таких парників утричі підвищив урожайність. І головне — обходжуся без хімікатів. Мої овочі та фрукти екологічно чисті.

Зараз ви читаєте новину «Полікарбонатні теплиці підвищують урожайність утричі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути