пʼятниця, 05 серпня 2011 00:00

Мурах труять борною кислотою з медом

— У городі на 10 сотках розвелось зо два десятки мурашників, — говорить киянка Олександра Шийка, 38 років. Вона має дачну ділянку в селі Глеваха під Києвом. — Приїжджаю на вихідні, не маю часу прибрати город до ладу. Рву бур'яни та кидаю їх тут же. Так радять сусіди, щоб замульчувати землю. Тоді вона не так сохне, не репається. Але під купами сухих стебел розвелися мурахи.

Оглядає саджанці яблунь. Листя на них поскручувалося, гілки обліплені попелицею. По ній повзають мурахи.

— Я думала, що мурахи в саду — то добре. Бо їдять тлю і так лікують дерева. Але мурахи розводять тлю, як корів на фермі. Харчуються її послідом. Переносять із місця на місце й охороняють від інших шкідників. Весною попідривали корінці розсади помідорів. Половину рослин загубили, мусила садити нові.

Сусіди порадили виводити мурах окропом. Для цього гніздо поливають, доки не загинуть усі комахи.

— Нарадили розкидати по городу листя петрушки та помідорів. Нібито воно відлякує мурах. Але й то не помогло. Травить мурах борною кислотою. Розчин готує із двох ложок гарячої води, однієї — цукру. Додає стільки ж  кислоти. Для приманки домішує мед і ванільний цукор. Отруту розливає у капронові кришки для банок. Ставить поблизу мурашників і комашиних стежок. За два-три дні шкідники здихають.

Зараз ви читаєте новину «Мурах труять борною кислотою з медом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути