— За рік отримую три урожаї моркви, — каже 54-річна Світлана Каратаєва із селища Гостомель на Київщині. Насінням і квітковими саджанцями на продаж займається 20 років. — Сорт Абако сію у землю в березні, як тільки минули морози.
Виростає до 22 см яскраво-помаранчевого кольору з малою серцевиною. Має високу урожайність. З гектара можна отримати 100 т.
— Гарно показала себе ця морква минулого урожаю. Хоча літо було дуже жарке й сухе, виросла велика та груба. Має великий вміст каротину й не тріскається при рості.
У червні, як викопали цибулю, на її місце можна ще раз посіяти моркву. До зими дасть третій урожай. Достигає морква за два місяці.
— Обходжуся без хімікатів. Саджу два рядки моркви та стільки ж цибулі. Вони одна одну захищають. Цибулеві шкідники не люблять морквяного запаху, а морквяні — цибулевого.
Добрими попередниками для моркви є капуста, цибуля, огірок, томати, а також бобові й озима пшениця. Погано овоч росте після петрушки, буряка, селери й картоплі. На попереднє місце моркву повертають не раніш як за три роки.














Коментарі