понеділок, 10 грудня 2012 05:00

Грудневі тюльпани зацвітуть на Різдво

42-річний Михайло Бадан із Червонограда Львівської області дев'ять років розводить квіти. Три роки вирощував їх у Голландії. Каже, що до Нового року та Різдва можна встигнути виростити тюльпани.

— Зацвітають за 24 дні, якщо правильно посадити. Спочатку треба тримати в холоді, а коли вкоріниться — забрати в тепло.

Радить саджати цибулини в горщики і тримати їх на вулиці, доки температура буде до +5°С. Якщо вночі опускатиметься до нуля, горщики треба забирати у веранду, хлів чи інше місце. На день виносити. Але не можна, щоб вазони були на вулиці при нульовій температурі. За тиждень-два у холоді та вологій землі цибулини вкоріняться. Відчуватимуть весняний період — волога й прохолода. На останні 24 дні до моменту цвітіння квіти треба внести у тепло. Вони мають стояти при +12°С.

— Після того як цибулина вкоріниться й потрапить у тепло, одразу стрімко йде в ріст. Головне — не заморозити її та давати достатньо вологи. Можна давати у воду для поливу будь-які добрива для росту.

Квітникарі, які вирощують тюльпани на продаж, садять їх у спеціальні контейнери й тримають у прохолодному приміщенні. У теплицю з температурою +12°С вносять наприкінці січня. Рослини довше перебувають у спокої, мають час на поступовий ріст. Дають квіти на високих стеблах. У тюльпанів, що зацвітуть до Нового року, будуть короткі стебла.

Зараз ви читаєте новину «Грудневі тюльпани зацвітуть на Різдво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути