понеділок, 09 травня 2016 00:55

Біла кукурудза зменшує ризик інсульту

Автор: фото надане компанією Мнагор
  Біла кукурудза Андріївський F1
Біла кукурудза Андріївський F1

За останні роки ринок споживання і виробництва цукрової кукурудзи в України зростає швидкими темпами. Абсолютна ­новинка — біла кукурудза уже відома українцям.

Молочно-біла цукрова кукурудза від МНАГОР, яку назвали Андріївський F1. Це суперсолодкий гібрид білосніжного кольору, виведений спільно з мексиканськими селекціонерами. В цієї кукурудзи зерна білі-білі, наче молоко. Особливо насіння білої кукурудзи цінують у Північній Америці, Європі та Австралії. Біла кукурудза на $1–2 дорожча, ніж звичайна жовта цукрова.

— Я сію білу кукурудзу за кілька заходів, щоб протягом усього літа і навіть восени споживати її свіжою. Ще два роки тому в насіннєвому магазині продавець порадив спробувати молочно-білий Андріївський, — каже 70-річна Ольга Левченко із селища Берегомет Чернівецької області. — Тепер вирощую тільки її. Жовтої не можу їсти, вона важка для шлунка. Андріївський мені підходить найбільше з усіх гібридів, які куштувала. Та й онуки від неї в захваті. Ця кукурудза покращує зір, самопочуття і серце не турбує.

Біла кукурудза, на відміну від більшості овочів, не накопичує в собі нітратів та нітритів, отруйних для організму. Регулярне вживання зменшує ризик інсульту, діабету й серцево-судинних захворювань.

— Вирощую цукрову кукурудзу і реалізовую її на ринку вже багато років, а тому слідкую за новинками, — каже 45-річний Василь Ковальчук з Одеси. Вже два роки сіє гібрид Андріївський F1. — Посіяв Андріївський на кількох сотках, виніс на ринок. Крім мене, білої не було більш ні в кого, лише жовта. Люди не дуже люблять куштувати щось нове, тому на пробу пропонував хоча б качан-два. Покупці поверталися саме за новинкою. Поступово своїх клієнтів привчив до білої. ­Тепер вирощую її більше. В Одесі на ринку вона на 1–2 гривні дорожча за жовту.

Запитуйте в насіннєвих магазинах, замовляйте в інтернет-магазинах або на сайті: www.mnagor.com. Для оптових ­закупівель — ваш персональний менед­жер Оксана Граб, тел.: 0(67) 236 17 16.

Зараз ви читаєте новину «Біла кукурудза зменшує ризик інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути