понеділок, 28 березня 2016 06:05

Біла кукурудза підходить для дієтичних страв

— Цукрову кукурудзу подають ледь не в кожному закладі харчування. Вона смачна. Готується швидко, може бути водночас й основною стравою, і закускою. Її заморожують, консервують. Особливо ця культура хороша для фермерів, — каже 33-річний Святослав Клоченко з Вінниці. Торік посіяв гібрид Андріївський F1.

— Один з найпоширеніших міфів про цукрову кукурудзу, що вона генетично модифікована. Насправді, цукрова кукурудза й молочно-білий гібрид Андріївський виведені на основі традиційної селекції. Біла кукурудза дуже поширена в Мексиці, де, окрім неї, споживають кукурудзу різних природних кольорів. Тому молочно-білий Андріївський, придатний для вирощування на всій території України, є результатом традиційних методів селекції. Він 100-відсотково натуральний і генетично не модифікований. Другий міф, що така кукурудза містить багато цукру. Насправді в качані 6–8 грамів цукру і стільки ж калорій, як у яблуці. Це може бути здоровий вибір їжі для відпочинку на природі. У кукурудзі найбільше вітаміну В4 і холіну, які сприяють "клітинному" здоров'ю організму людини. Ці компоненти знижують до нормального рівень холестерину в крові, покращують роботу центральної нервової системи, позитивно впливають на метаболізм.

Для тих, хто сіє кукурудзу на городі, агрономи радять мати ­15–20 рослин на кожного члена родини. Гібриди витриваліші, від природи стійкі до хвороб і значно смачніші. Також довше, порівняно з сортами, — до п'яти днів зберігають товарний вигляд.

Зараз ви читаєте новину «Біла кукурудза підходить для дієтичних страв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути