середа, 07 грудня 2016 12:06

Пальма юка має стояти на сонці 4 години на день

Пальма юка має стояти на сонці 4 години на день
Фото: flowertimes.ru

Кімната із рослинами виглядає оживлено та наповнюється світлом. Часто виникає проблема пустих кутків. Потрібна велика рослина, яка заповнить та прикрасить місце. З цим прекрасно справляється юка. Вона легко пристосовується до будь-яких умов, тому легко приживається в квартирі.

"Важко підібрати кращу рослину для квартири, ніж юка. Вона сама показує, якщо роблю, щось не так. Коли їй мало світла, у неї блідне листя і квітка росте повільно", - каже Олена Крищак з міста Буча Київської області.

Юка погано реагує на температурні перепади, тому її слід ставити подалі від протягів. Від цього листя може жовтіти і опадати. Треба поставити на одне місце і не чіпати.

Ця світлолюбива рослина має стояти на сонці не менше 4 годин у день. Її не можна обприскувати водою, коли на неї світить сонце. Від цього листя може покритися білими плямами.

Юку треба підживлювати мінеральними добривами тільки в період активного росту, а це з березня по вересень. Достатньо 1 раз на тиждень. Зимою вона має відпочивати, а добриво цьому заважає і "змушує" рослину рости.

"Головне в догляді за юкою - не заливати її водою. На всяк випадок, на дно в горщик поклала для дренажу гравій. На нього стікатиме зайва вода, і коріння не погниє. Краще пересушити землю, ніж зробити болото", - каже пані Олена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як продовжити життя квітам у вазі

Літом поливають три рази на тиждень, а зимою - один раз. Через частий полив при низькій температура з'являється грибок.

На листі з'являються темні плями, воно стає м'яким, а коріння починає гнити. Пошкоджене листя треба зрізати, а здорове обприскати фунгіцидом. Рослину кілька днів не можна поливати.

Зараз ви читаєте новину «Пальма юка має стояти на сонці 4 години на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути