пʼятниця, 20 січня 2017 11:03

Екзотичний Гемантус має запах кокоса

Екзотичний Гемантус має запах кокоса
фото:flowertimes.ru

Гемантус Катаріна — рідкісна й екзотична квітка. Коли цвіте, виглядає, як велетенська пухнаста куля всіяна дрібними квітками. Її рідко хто вирощує. Бо вважають, капризною. Насправді вона не невибаглива.

"Це цибулинна багаторічна рослина з родини амарилісових. Її батьківщина — Центральна й Південна Африка. Рід нараховує понад 50 видів,— каже столичний біолог Катерина Поліщук. — У перекладі з грецького означає "кривава квітка". Таку назву має через червоний сік, що з'являється в деяких видах гемантуса при пошкодженні стебла. Суцвіття, ніби кульбаба — кошикоподібне, кулясте. Буває біле, жовте, рожеве, оранжеве. Та червоне — найефектніше. Має запах кокоса. Квітує більш як місяць."

На місці пелюсток з'являються червоні, немов намисто, ягоди. Вони не їстівні. Посадивши таку, можна виростити нову квітку. Легко розмножується цибулинами.

Рослина любить сонце. Але від прямих сонячних променів може отримати опіки. Кінчики листків стають жовті. Тому найголовніше — забезпечити їй яскраве, розсіяне світло. Поливати слід по мірі висихання ґрунту теплою відстояною водою. Бо гемантус легше переносить недостачу вологи, ніж її надлишок. 

Вологість повітря для нього ролі не грає. Він добре почувається в сухому повітрі, не боїться протягів. Навпаки любить часті провітрювання.

Єдине, важко переносить ушкодження коріння. Перестає цвісти. Тому пересаджувати потрібно обережно. Усю цибулеподібну частину стебла слід лишити над поверхнею землі. Для гемантусів краще підібрати широкі, але неглибокі горщики.

Осінь–зима для квітки є періодом спокою. В цей час краще обрізати листя і стебло. А саму цибулину помістити в темне місце з температурою +12...14°C.

Цвіте рослина щороку. У період росту та цвітіння слід подбати про підживлення.

Читайте також: 8 секретів догляду за фіалками

Зараз ви читаєте новину «Екзотичний Гемантус має запах кокоса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути