пʼятниця, 23 грудня 2016 19:20

Як позбутися шкідників з пальми

Як позбутися шкідників з пальми
Фото: roslunnuu-dim.com.ua

Пальми не примхливі рослини у догляді. Проте часто вони страждають від кліщів, які важко виводяться. Вони дуже дрібні, тому слабо помітні без лупи.

Верхня сторона ураженого листя покривається жовтими або сірими плямами, а між листям з'являється біла павутина. Кліщі здатні далеко розповзаються і швидко заселяють сусідні вазони.

Найбільш сприятливими умовами для розвитку є висока температура і сухе повітря.

Коли шкідника мало, допоможуть настої з шкірки цитрусових. 200 грам перекручених на м'ясорубці шкірок кип'ятять 10-15 хвилин. Холодять, віджимають і проціджують. Доливають воду, щоб було 3 літри і обприскують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квіти треба обрізати у вазі з водою

Трипс – дрібна комаха поселяється уздовж жилок листків, на нижній стороні, у вигляді черних крапок. Пошкоджене листя стає зі сріблястим блиском зверху і коричневі плями на нижній стороні листків. Листя жовтіють і засихають. Рослини швидко засихають.

При виявленні шкідника поверхню листя слід промити теплою водою з господарським милом або протерти листя з нижньої сторони горілкою.

Також допомагає мильний розчин з попелом. 0,5 склянки попелу залити літром окропу. Настоювати дві доби, процідити, додати 4 г мила, попередньо розведеного у воді.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися шкідників з пальми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути