понеділок, 06 лютого 2017 14:21

Робот Danko любить обніматися з дітьми: у столиці триває виставка роботехніки
7

Фото: Андрій Шматов

З 10-го грудня в науково-розважальному центрі "Smart Robots Show" демонструють сучасних роботів. Виставка проходить у столичному "Експоцентрі". Всього представлено близько 20 видів роботів. Їх доставили зі США, Франції, Китаю та Росії.

"Привезти в Україну роботів було неважко. Складно потім їх технічно обслуговувати. Програмували їх українські спеціалісти вже в Києві, - розповідає 26-річна Юлія Максимюк, головний адміністратор виставки. - Найскладніші наші роботи - Kiki і Lex. В них потрібно було закласти неймовірну кількість інформації. Вони можуть підтримувати бесіду, розуміти емоції людей, танцювати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В аеропорту Японії пасажирам допомагають роботи

Відвідувачів зустрічає робот-жінка Kiki з Росії. Має металевий білий корпус, невеликий екран на грудях. На ньому демонструє картинки з українською символікою. Робот знає 254 мільйони книг з бібліотек зі всього світу. Вміє говорити 32-ма мовами.

Автор: Андрій Шматов
 

"До нас багато сімей приходить з дітьми, - розповідає модератор виставки Катерина, 19 років. - Буває дитина відтягує одного з батьків зі словами "Пошли, папа", а дорослий відірватися не може. Є такі розумні діти, які вже знайомі з програмуванням. Розповідають нам, як планують удосконалювати побачених роботів".

"Найулюбленіший робот дітей - Lex. Коли діти бачать його, то вже не відпускають. Він вміє розповідати казки. Ще популярний робот Danko. Він плавно їздить, може говорити з людьми. Його коронний рух - обійми", - додає Юлія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як роботи створюють рекламу

Щопівгодини в окремому залі проводять шоу дронів - безпілотних літальних апаратів. Шість дронів виконують 3-хвилинний танець - синхронно рухаються під музику, складають у повітрі фігури. В Україні подібного шоу досі не влаштовували, запевняють організатори.

Після цього неподалік починається шоу роботів Alpha Pro з Китаю. Вони білого кольору, 30 см заввишки. Синхронно танцюють на місці - присідають, роблять "хвилю" руками, нахиляють у боки.

Вхідний квиток на виставку коштує 99 грн. Для дітей до 5 років - безкоштовний. Виставка працює по вихідним з 10:00 до 20:00.

Зараз ви читаєте новину «Робот Danko любить обніматися з дітьми: у столиці триває виставка роботехніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути