пʼятниця, 19 грудня 2014 00:36

Жителі Криму масово відновлюють українські паспорти

Мешканці Криму все частіше звертаються за оформленням українських паспортів. Найчастіше роблять це у Новотроїцькому секторі міграційної служби, що на Херсонщині, адже він найближчий до АРК. Щодня сюди прибувають майже сотня кримчан з окупованого півострова, аби отримати документи українського зразка. Потік людей настільки великий, що черги доводиться займати з ночі. Про це кореспонденту Gazeta.ua стало відомо з власних джерел.

Кожен кримчанин має свою історію, що змусила його прибути на материк. Ескандер Хатіб, наприклад, не може вивезти з півострова свого новонародженого сина. За виданим свідоцтвом – він громадянин Росії. Чимало виникає проблем і після узаконення відносин подружжям, адже у місцевих РАЦСах документ псують російською печаткою Прикордонники застерігають, із документами, виданими в АРК, до України нікого не впускатимуть.

"Таким громадянам надається роз'яснення щодо порядку перетину кордону між територією окупованого Криму та материковою частиною України", - розповів начальник прес-служби прикордонного загону Максим Сорока. Від квітня цього року Новотроїцька міграційна служба надала українцям вдвічі більше послуг, ніж за аналогічний період 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Криму масово відновлюють українські паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути