середа, 30 липня 2014 18:56

Жінку зґвалтували за допомогу гвардійцям
5

Фото: Анна Бова

Четверо бійців Національної гвардії України, які три місяці перебували і зоні АТО, повернулися додому. Чоловікам, які пішли на війну добровольцями, дали тиждень відпустки. Один із них - 33-річний Михайло Карпа отримав від Президента України Петра Порошенка "Медаль за мужність". Від губернатора області бійці отримали подяки, смартфони "Леново" та квіти.

"Ми стояли на блок-постах в Слов'янську. Я пішов до війська добровольцем, тому не можу скаржитися, що чогось бракувало. Знав куди іду. Якщо на складі недоотримували зброї - відстрілювалися тим, що мали. Про їжу взагалі мовчу. Коли хтось звик їсти тільки смажене м'ясо, я не з таких. "Каждая соринка - в желудке витаминка". Важко було, коли в місті не стало води. Одна жіночка нам приносила воду та деякі харчі. За це була наказана сепаратистами - її побили, зґвалтували, та викинули під будинком. Ще один чоловік, який допомагав, та до всього вивішав національний прапор на балконі - був страчений. Його розстріляли на очах у дружини та малолітніх дітей", - розповів 34-річний Віктор Вергелес із Бару на Вінниччині.

Чоловіки розповідають, що відсотків десять місцевого населення Сходу стоять за Росію. Решта бійців - іноземці.

"Я двадцятиріччя святкував на блок-посту. Залишив синочка Мишка, якому пів-року, та дружину. Я кулеметник. Коли їхали - потрапили під обстріл. Був серйозно поранений осколком гранати у ногу Олександр Прібиш із Вінниці. Але змогли дати відсіч. Дякувати Богу, більше таких обстрілів не було", - каже Олександр Саакьян, 20 років.

Чоловіки розповідають, що харчів мали вдосталь. Коли їхали у відпустку - все, що залишилося - роздали місцевим жителям.

"Приїхали на зупинку із мішками. Але не залишили все просто так, бо можуть забрати і продати. Коли люди до нас підходили, то давали ми давали, що кому треба - гречку, рис, макарони, тушонки", - додав Вергелес.

Наразі хлопці на відпочинку, але з дня на день чекають дзвінка, коли їм знову треба буде повертатися в зону АТО.

Зараз ви читаєте новину «Жінку зґвалтували за допомогу гвардійцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути