вівторок, 21 червня 2016 16:07

Завод ім. Малишева розпочав ремонт танків Т-84

Державне підприємство "Завод ім. Малишева" (Харків) розпочало ремонт танків Т-84 для армії України.

Оновлення випущених підприємством танків вказаної моделі провадиться на замовлення Міністерства оборони України, повідомили кореспонденту Gazeta.ua у прес-службі заводу.

"Приступили до виконання чергового договору з Міністерством оборони України, суть якого – ремонт за технічним станом танків Т-84, що тривалий термін знаходяться на озброєнні армії і потребують ремонту з метою відновлення та поліпшення їхнього технічного стану", - зазначили у прес-службі оборонного підприємства.

Спеціальні програми з відновлення бойових якостей цих машин розроблені Харківським конструкторським бюро з машинобудування ім. Морозова та Харківським конструкторським бюро з двигунобудування. На цей час завершується приймання Т-84 від армії.

Загалом, зазначили у прес-службі, роботи з виконання державних замовлень не припиняються: "Вони відбуваються перманентно в силу чинного договору з Міністерством оборони – з сервісного та гарантійного обслуговування бойової техніки, що знаходиться у військах. Виготовлені нами раніше бойові одиниці знаходяться під нашим постійним пильним контролем і "опікою": наші ремонтні бригади готові виїхати для усунення неполадок за першою вимогою, а за необхідністю – провести ремонт на території підприємства".

Довідка Gazeta.ua. Танк Т-84 – основний бойовий танк українського виробництва. Створений Харківським конструкторським бюро з машинобудування ім. Морозова (перший дослідний зразок – 1994 р.). 1999-го року Т-84 взятий на озброєння українського війська. Машина оснащена турбо-дизельним двигуном 6ТД-2 потужністю 1200 к.с. Серійний виробник – ДП "Завод ім. Малишева (Харків). Варіанти: Т-84У, Т-84У "Оплот",Т-84-120 "Ятаган", "Оплот-М".

Автор: Андрій Кравченко
  В одному з виробничих цехів заводу ім. Малишева (архівне фото)
В одному з виробничих цехів заводу ім. Малишева (архівне фото)

Характеристики Т-84: вага 48-51 т, екіпаж – 3, броня комбінована, багатошарова з динамічним захистом. Озброєння: 125-мм гармата КБА-3, 12,7-мм кулемет KT-12,7. Операційна дальність 350-500 км, швидкість – до 70 км/год.

Зараз ви читаєте новину «Завод ім. Малишева розпочав ремонт танків Т-84». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути